ΑΘΗΝΑ
23:30
|
21.09.2024
Ο πρωθυπουργός και δεκάδες βουλευτές κατέβηκαν στα καταφύγια λόγω της διαδοχικής εκτόξευσης ρουκετών της Χαμάς ως την Ιερουσαλήμ.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η απογευματινή συνεδρίαση και ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην βουλή (Κνέσετ) διακόπηκε από βροχή ρουκετών που έφθασαν ως την Ιερουσαλήμ με αποτέλεσμα, λίγο πριν τις 5.00 το απόγευμα, δεκάδες βουλευτές και ο πρωθυπουργός να αναζητήσουν ασφάλεια στο καταφύγιο βομβαρδισμών του κτιρίου.

Μιλώντας νωρίτερα στην Κνέσετ ο Νετανιάχου επανέλαβε τις γνωστές απειλές σε Χαμάς και Χεζμπολάχ υποστηρίζοντας πως το Ισραήλ μαθαίνει από τα λάθη του.

«Οι λόγοι για αυτή την καταστροφή που συνέβη ερευνούνται…και έχουμε ήδη αρχίσει να βγάζουμε συμπεράσματα» είπε ο Νετανιάχου καλώντας τον κόσμο «να ενωθεί να νικήσει τη Χαμάς». Απευθυνόμενος στη λιβανέζικη Χεζμπολάχ την κάλεσε να μη δοκιμάζει το Ισραήλ γιατί «θα υποστεί μεγάλη ζημιά».

Το φως και το σκοτάδι του Νετανιάχου

Δεν παρέλειψε τα μανιχαϊστικά ρητορικά σχήματα περί πολέμου ανάμεσα σε «φως και σκοτάδι» όταν αναφέρθηκε στη σύγκρουση του ισραηλινού στρατού με τους μαχητές της Χαμάς, που την συνέκρινε με τους Ναζιστές της Γερμανίας επί Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

«Ακόμη και μετά από 75 χρόνια, ο πόλεμος της ανεξαρτησίας δεν τελείωσε. Θα νικήσουμε γιατί εδώ διακυβεύεται η ύπαρξή μας… Ο στόχος μας είναι η νίκη κατά της Χαμάς» είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προσθέτοντας πως επιδιώκεται και η ανατροπή της από την εξουσία.

Στη συνέχεια η συνεδρίαση ξανάρχισε αλλά διακόπηκε για δεύτερη φορά σε λιγότερο από μισή ώρα λόγω νέου μπαράζ ρουκετών της Χαμάς σε Ιερουσαλήμ, Τελ Αβίβ και άλλες μεγάλες πόλεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Το Telegram επίσημα ξεκινά να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Αξιωματούχος της Fed: Πρόωρη δήλωση νίκης η μείωση των επιτοκίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα