ΑΘΗΝΑ
20:35
|
03.05.2024
Συζήτησαν επίσης και θέματα διμερούς συνεργασίας ενόψει της συμμετοχής του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν σε διεθνές φόρουμ στο Πεκίνο.
Οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και Κίνας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις κρίσεις σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία συζήτησαν σήμερα, μεταξύ άλλων , στο Πεκίνο οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Κίνας, Ουάνγκ Γι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS, που επικαλείται ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, οι δύο αξιωματούχοι αντάλλαξαν «λεπτομερώς» απόψεις για την όξυνση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, θέματα που αφορούν την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή Ασίας-Ειρηνικού με έμφαση στις εξελίξεις που αφορούν την Κορεατική Χερσόνησο και την αποτροπή διατάραξης του συστήματος ασφαλείας με επίκεντρο την Ένωση των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως συζήτησαν εκτενώς και την «ουκρανική κρίση συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών επίλυσής της με πολιτικά και διπλωματικά μέσα’.

Συζήτησαν επίσης θέματα διμερούς συνεργασίας με αφορμή την συμμετοχή του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην επικείμενη σύνοδο του Διεθνούς  Φόρουμ «Μία Ζώνη-Ένας Δρόμος» που διοργανώνει η σινική κυβέρνηση στο Πεκίνο στις 17 και 18 του μήνα και επιδιώκει την εναρμόνιση της συνεργασίας ανάμεσα στην Ευρωασιατική Οικονομική Ένωση και την πρωτοβουλία «Μία Ζώνη-Ένας Δρόμος» της Κίνας.

«Οι πλευρές τόνισαν τη σημασία της προώθησης στενού συντονισμού μεταξύ Ρωσίας και Κίνας στη διεθνή σκηνή, και ιδιαίτερα στον ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης, την Ομάδα των 20, και τον οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) και άλλα φόρα, επιβεβαιώνοντας την αποφασιστικότητά τους να προωθήσουν τις σχέσεις μεταξύ των χωρών της ομάδας BRICS που τελούν υπό ρωσική προεδρία  το 2024» ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.

Ο Λαβρόφ δήλωσε, τέλος, ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος θα επισκεφθεί το Πεκίνο αυτή την εβδομάδα, θα συζητήσει όλες τις πτυχές της διμερούς συνεργασίας με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Ισραηλινό τελεσίγραφο στη Χαμάς για συμφωνία ως τις 10 Μαΐου

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα