ΑΘΗΝΑ
07:31
|
03.05.2024
Τα ομοφοβικά σχόλια που ακούστηκαν στον ΣΚΑΪ απασχόλησαν σήμερα την εκτός ημερησίας διάταξης συνεδρίαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.
Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Με τα πρόσφατα ομοφοβικά σχόλια του πρώην διευθυντή του ΣΚΑΪ, Βασίλη Χιώτη, σε βάρος του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, και τις ανάλογες αναφορές που ακούστηκαν το Σάββατο στην εκπομπή «Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά στον ομώνυμο τηλεοπτικό σταθμό  ασχολήθηκε σήμερα στη συνέδρίασή του το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Το ζήτημα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης και ζητήθηκε από τη νομική υπηρεσία του συμβουλίου να κάνει «τα προβλεπόμενα από το νόμο» ξεκινώντας με αίτημα στο ραδιοσταθμό προκειμένου να αποσταλεί στο ΕΣΡ το επίμαχο υλικό από την εκπομπή των Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ακροαματική διαδικασία των νομικών εκπροσώπων ΣΚΑΪ, οι οποίοι θα παράσχουν προφορική ενημέρωση και εξηγήσεις. Ακολούθως και εντός συγκεκριμένης προθεσμίας οι νομικοί εκπρόσωποι του ΣΚΑΪ θα πρέπει να υποβάλλουν και τα σχετικά γραπτά υπομνήματα.

Σε επόμενο στάδιο, το ΕΣΡ θα εξετάσει σε συνεδρίαση της ολομέλειάς του τις υποθέσεις ώστε να αποφανθεί.

Σε σημερινή ανακοίνωση της εποπτικής αρχής ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ απευθύνονται συστάσεις στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ για τήρηση των διατάξεων περί προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον σεβασμό της προσωπικότητας του ατόμου, στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης, με αφορμή τα περιστατικά σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη, και περί προστασίας της παιδικής ηλικίας και αθωότητας, με αφορμή περιστατικά με πλάνα ανηλίκων σε δελτία ειδήσεων και εκπομπές, σε ρεπορτάζ από τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Η νέα σύνθεση του ΕΣΡ

Η συνεδρίαση του ΕΣΡ έγινε με νέα σύνθεση καθώς πρόσφατα ανέλαβε την προεδρία της αρχής η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κατά τη διακυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η Ευτέρπη Κουτζαμάνη

Αντιπρόεδρος του ΕΣΡ είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης, ενώ μέλη θα είναι οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Σταυρόπουλος, Ευτύχης Παλλήκαρης, Γιώργος Βλαβιανός, Γιάννης Μιχελάκης (πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ), ο δικηγόρος και πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Σπύρος Χρυσοφώτης και ο επίτιμος αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του κράτους Στέφανος Δέτσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μήνυμα της ΕΣΗΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου στις 3 Μαΐου

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή τον φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Πέθανε ο ηθοποιός Μπράιαν ΜακΚάρντι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα