ΑΘΗΝΑ
23:47
|
21.04.2024
Πώς η βρετανική «ναυαρχίδα» των ίσων αποστάσεων «καπέλωσε» το Σαββατοκύριακο τις διαδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό.
Παραδεχόμαστε ότι η διατύπωση της είδησης ήταν κακή, είπε το BBC. Αρκεί;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ομολογία παραπλάνησης του τηλεοπτικού κοινού προχώρησε ο βρετανικός κρατικός ραδιοτηλεοπτικός όμιλος, BBC για τον τρόπο με τον οποίο κυριολεκτικά «καπέλωσε» τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα του Ηνωμένου Βασιλείου υπέρ των Παλαιστινίων και κατά της επιχείρησης του κράτους του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Το BBC, το οποίο από συστάσεως του παρουσιάζεται ως σημείο αναφοράς στην ειδησεογραφική κάλυψη των διεθνών εξελίξεων -παρέχοντας έγκυρη, αντικειμενική, ισορροπημένη και πάντα διασταυρωμένη ενημέρωση- μετέδωσε δύο φορές σε δελτίο του ότι οι διαδηλώσεις δεν είχαν φιλοπαλαιστινιακό πρόσημο, αλλά ότι ήταν μια έκφραση στήριξης στις ενέργειας της παλαιστινιακής οργάνωσης, Χαμάς!

«Παραδεχόμαστε ότι η διατύπωση της είδησης ήταν κακή και ότι ήταν μια παραπλανητική περιγραφή των διαδηλώσεων υπέρ του λαού της Παλαιστίνης», λέει η παρουσιάστρια του δελτίου του BBC διαβάζοντας το autocue που της έχουν γράψει… και αμέσως μετά λέει: «Πάμε στον καιρό!».

Αρκεί λοιπόν μια συγγνώμη; Ή με το που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε και η αντικειμενικότητα μετά το φιλότιμο; Είναι ένα ερώτημα.

Από την άλλη, το BBC παραμένει από τα ελάχιστα ακόμα ΜΜΕ στον κόσμο που δεν χρησιμοποιεί τον όρο «τρομοκράτες» όταν αναφέρεται στα μέλη της οργάνωσης Χαμάς και εξηγεί γιατί. Δείτε εδώ. Μια στάση που κάνει την άλλη πλευρά «έξαλλη» να διαμαρτύρεται μπροστά έξω από το κεντρικό κτίριο του BBC στο Λονδίνο και να λέει: «Ντροπή Σου!».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δανία: Η Φρεντέρικσεν επιδιώκει να ανοίξει συζήτηση για την επιθετική τάση πολιτών στο διαδίκτυο

Κοσσυφοπεδίο: Μποϊκοτάζ Σέρβων σε δημοψήφισμα για την απομάκρυνση Αλβανών δημάρχων

Δήλωση Κασσελάκη για την μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου

«Άπειρη αξιοπρέπεια»: Η πρόταση του Βατικανού για τα έμφυλα και άλλα κοινωνικά ζητήματα της ύστερης νεωτερικότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα