ΑΘΗΝΑ
16:23
|
20.05.2024
Ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να συμμετέχει στην επιτροπή που θα συσταθεί για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν.
Κυριάκος Μητσοτάκης-Δημήτρης Κουρέτας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Κουρέτα για την εκλογή του (εξελέγη σε μία από τις πέντε Περιφέρειες που έχασε η ΝΔ την Κυριακή 15/10) και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά του. Τόνισε δε πως η κυβέρνηση είναι πάντοτε προσηλωμένη στην κοινή προσπάθεια με την τοπική αυτοδιοίκηση για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και προσβλέπει σε μία δημιουργική συνεργασία για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

Ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  μετά τη συνάντηση, διάρκειας περίπου 30 λεπτών, δήλωσε ότι συζήτησαν με τον Πρωθυπουργό σε καλό κλίμα προσθέτοντας ότι ζήτησε γραπτή ενημέρωση «για να ξέρω πού βρίσκομαι» την οποία θα λάβει τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον τόνισε ότι πρέπει να ξέρει το χρονοδιάγραμμα των έργων που προγραμματίζονται να γίνουν.

Ο κ. Κουρέτας πρόσθεσε ότι ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να συμμετέχει στην επιτροπή που θα συσταθεί για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τις κακοκαιρίες, ώστε να έχει πρωτογενή ενημέρωση και να μπορεί να ενημερώσει τους πολίτες. «Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι θα γίνει με τα σπίτια τους» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ζήτησε να συμμετάσχει και στις επιτροπές διαχείρισης υδάτων. Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε και τις δύο παραπάνω προτάσεις του κ. Κουρέτα.

Αναφερόμενος στην ανάγκη «να αποκατασταθεί το κύρος του θεσμού της Περιφέρειας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες επεσήμανε το πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Βόλος καθώς ο ποταμός Κραυσίδονας έχει 850.000 τόνους φερτές ύλες και η εταιρία που έχει βάλει η Περιφέρεια αφαιρεί 8.500 τόνους τη μέρα. «Δηλαδή αυτό θα φύγει σε 100 ημέρες. Πρέπει να γίνει τάχιστα κάτι να μπουν και άλλες εταιρεία, γιατί οι άνθρωποι θα πλημμυρίσουν ξανά» τόνισε σχετικά ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Τέλος, ο κ. Κουρέτας δήλωσε ότι όταν συναντηθεί με τον απερχόμενο περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό θα ζητήσει γραπτή ενημέρωση για τα έργα που κάνει ήδη η Περιφέρεια. «Είμαστε σε καλό δρόμο» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φύλλο συκής στη διεθνή δικαιοσύνη η εξίσωση θύτη (Ισραήλ) και θύματος (Γάζα) μέσω Χάγης

Κρεμλίνο: «Η ειδική επιχείρηση συνεχίζεται» παρά τη λήξη της θητείας Ζελένσκι

Τζούλιαν Ασάνζ: «Πράσινο φως» για νέα έφεση κατά της απόφασης έκδοσης

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα