ΑΘΗΝΑ
08:11
|
06.05.2024
«Νομίζω ότι αυτό είναι και το συμφέρον της Γαλλίας», είπε ο Λεκορνού.
Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Άμυνας, υπάρχει μια ατμόσφαιρα αμοιβαίας εμπιστοσύνης με το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στις 11 Οκτωβρίου για τον αμυντικό προϋπολογισμό του 2024 στη Γερουσία, ο Γάλλος υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων, Σεμπαστιέν Λεκορνού, είπε ότι αυτή την εβδομάδα θα οριστικοποιήσουν τα επιχειρησιακά και συγκεκριμένα μέτρα συνεργασίας με το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, Σεντρίκ Περέν, στην εναρκτήρια ομιλία της συνόδου ανέφερε την απειλή που επικρέμεται πάνω από την Αρμενία ως ένα από τα επείγοντα διεθνή προβλήματα του σήμερα.

Ο Λεκορνού απάντησε ότι παρακολουθεί στενά τις συνεχιζόμενες εξελίξεις γύρω από την Αρμενία και ότι υπάρχει μια ατμόσφαιρα αμοιβαίας εμπιστοσύνης με το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας. Είπε ότι η Γαλλία έχει συγκροτήσει μια αμυντική αποστολή στην Αρμενία και από τις επιθέσεις πληροφοριών στον διορισμένο στρατιωτικό ακόλουθο συμπεραίνει ότι λειτουργεί αποτελεσματικά.

«Ο αρχηγός του κράτους [ο Πρόεδρος Μακρόν] έχει ορίσει ξεκάθαρα ότι η ατζέντα μας είναι η πώληση αμυντικών όπλων, γιατί οι συζητήσεις μας με την Αρμενία αφορούν αυτό. Δεν θα πω περισσότερα για το για ποια όπλα μιλάμε για να αποφύγουμε την πίεση, ώστε να μπορούν να γίνουν όλα αυτά, αλλά ορισμένα όπλα μπορούν να είναι ιδιαιτέρως αμυντικά και να χρησιμεύουν κυρίως για την προστασία ζωών και τη διασφάλιση της ασφάλειας της Αρμενίας», είπε ο Λεκορνού.

Ενημέρωσε τους γερουσιαστές ότι την επόμενη εβδομάδα θα συνομιλήσει με τον υπουργό Άμυνας της Αρμενίας για να οριστικοποιηθούν τα συγκεκριμένα επιχειρησιακά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

«Βλέπετε ότι η Γαλλία είναι πιστή στην Αρμενία. Προσωπικά είμαι πολύ εμπλεκόμενος και επηρεασμένος από αυτό που συμβαίνει και νομίζω ότι αυτό είναι και το συμφέρον της Γαλλίας», είπε ο Λεκορνού.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα