ΑΘΗΝΑ
20:53
|
04.05.2024
Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να αντέξει οικονομικά να υποστηρίξει τις στρατιωτικές ανάγκες και του Ισραήλ και της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τους New York Times, ο Λευκός Οίκος και το Κογκρέσο συζητούν για ένα ενιαίο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας σε Ισραήλ, Ουκρανία και Ταϊβάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ ζήτησε έκτακτη βοήθεια 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις ΗΠΑ, ανέφεραν τη Δευτέρα οι New York Times, επικαλούμενοι τρεις ανώνυμους αξιωματούχους. Ο Λευκός Οίκος και τα μέλη του Κογκρέσου εργάζονται σε ένα πακέτο που θα συνδυάζει στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία και την Ταϊβάν, καθώς και κεφάλαια για την οχύρωση των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού, αναφέρει η εφημερίδα.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Τελ Αβίβ την Κυριακή, ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας των ΗΠΑ, ο Δημοκρατικός Τσακ Σούμερ, είπε ότι οι νομοθέτες συζήτησαν να προμηθεύσουν το Ισραήλ με πυρομαχικά, βόμβες ακριβείας και κιτ Joint Direct Attack Munition (JDAM), που μετατρέπουν τα τυπικά πυρομαχικά σε πιο ακριβή, σύμφωνα με τους NYT.

Το δημοσίευμα δεν παρείχε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πακέτο αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τη Δευτέρα, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να αντέξει οικονομικά να υποστηρίξει τις στρατιωτικές ανάγκες και του Ισραήλ και της Ουκρανίας. Επέμεινε ότι οι οικονομικοί πόροι των ΗΠΑ επαρκούν για να στηρίξουν τους συμμάχους τους στο εξωτερικό. Ωστόσο, η αξιωματούχος δεν απέρριψε τις ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις μιας ευρύτερης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

Ενώ ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ επιμένουν ότι τόσο το Ισραήλ όσο και η Ουκρανία μπορούν να υποστηριχθούν, το CNN ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι το Πεντάγωνο κάλεσε τις βιομηχανίες όπλων να αυξήσουν την παραγωγή για να καλύψουν τις ελλείψεις στα αποθέματα λόγω της μεταφοράς όπλων στο Κίεβο, προκειμένου να το διασφαλιστεί και η προμήθεια όπλων στο Ισραήλ.

Τη Δευτέρα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, είπε ότι η χώρα του είναι προετοιμασμένη για έναν «μακρύ πόλεμο» και πως θα πολεμήσει μέχρι να νικήσει πλήρως τη Χαμάς. Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ είναι πρόθυμο να αντιπαρατεθεί με τη λιβανική μαχητική οργάνωση Χεζμπολάχ, εάν εκείνη επιχειρήσει να παρέμβει στη σύγκρουση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα