ΑΘΗΝΑ
13:29
|
24.06.2024
Ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας έχει αυξηθεί σε περίπου 3.478, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Υγείας του πολιορκημένου θύλακα.
Ομάδες πολιτικής άμυνας και κάτοικοι συνεχίζουν την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης γύρω από τα κτίρια που καταστράφηκαν μετά τις επιθέσεις στο Χαν Γιουνίς της Γάζας στις 18 Οκτωβρίου 2023. [Mustafa Hassona – Anadolu Agency]
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γάζας ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις διέπραξαν νέα σφαγή στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας 37 Παλαιστίνιους.

Το υπουργείο ανέφερε ότι οι δυνάμεις κατοχής βομβάρδισαν σπίτια Παλαιστινίων στις περιοχές Aλ-Κασαμπίμπ και Χαλιμά Αλ-Σααντιά στην πόλη Τζαμπαλίγια, στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.

Στο Χαν Γιουνίς, η κατοχή στόχευσε με πυραύλους ένα διαμέρισμα στην ιαπωνική γειτονιά, αναφέρει το Middle East Monitor. Υπήρχαν οικογένειες που διέφυγαν από τους βομβαρδισμούς από πολλές περιοχές του διαμερίσματος, με τρία άτομα να σκοτώνονται, μεταξύ των οποίων ένα παιδί.

Αυτή η νέα σφαγή έρχεται ώρες μετά τη σφαγή στο Νοσοκομείο Αλ Αχλί.

Η ισραηλινή κατοχή έχει διαπράξει 394 σφαγές εναντίον παλαιστινιακών οικογενειών από την έναρξη της επίθεσης κατά της Λωρίδας της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου, αναφέρει το Middle East Monitor.

Δεκάδες εκατοντάδες νεκρών, χιλιάδες τραυματιών

Ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινά πλήγματα από τις 7 Οκτωβρίου έχει αυξηθεί σε περίπου 3.478, με πάνω από 12.000 τραυματίες, ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Εκπρόσωπός του τόνισε ότι «η σειρά σφαγών που διαπράχθηκαν από την ισραηλινή κατοχή συνιστά πράξη εθνοκάθαρσης και απειλεί την ύπαρξη της Παλαιστίνης».

«Οι συνολικές απώλειες από την ισραηλινή επίθεση έφτασαν τους 3.478 θανάτους και τους 12.065 τραυματισμούς σε διάφορους βαθμούς σοβαρότητας», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι το 70% των θυμάτων είναι παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα κατρακύλα του ιαπωνικού γεν έναντι του δολαρίου

Δήμος Αθηναίων: Έκτακτα μέτρα λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό λόγω τροχαίου

Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Ευελπίδων (video)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα