ΑΘΗΝΑ
08:47
|
07.05.2024
Δριμεία κριτική μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα. Το ΜέΡΑ25 παραθέτει ενδεικτικά την ανάρτηση του Χανάνια Ναφτάλι, σύμβουλου του Νετανιάχου, στο X.
ΜέΡΑ25: «Το Ισραήλ δεν κρατάει πια τα προσχήματα»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση καταλογίζει το ΜέΡΑ25 ως συνένοχους σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα.

«Το Ισραήλ δεν κρατάει πια τα προσχήματα την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετέχουν ενεργά στην συγκάλυψη των εγκλημάτων πολέμου του Ισραήλ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του και συνεχίζει παραθέτοντας την ανάρτηση του Χανάνια Ναφτάλι, σύμβουλου του Νετανιάχου στο Χ:

Ανακοίνωσε τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στην Γάζα από την Ισραηλινή Αεροπορία, δικαιολογώντας τον βομβαρδισμό επειδή, όπως ισχυρίστηκε, μέσα κρύβονταν άνδρες της Χαμάς. Μόλις είδαν όμως πόσοι άμαχοι σκοτώθηκαν, ο εν λόγω κύριος διέγραψε αυτό το τουίτ και η κυβέρνηση του Ισραήλ επιδόθηκε σε εκστρατεία παραπληροφόρησης προσπαθώντας να ρίξει την επίθεση στη Χαμάς – Ισλαμική Τζιχάντ, ισχυριζόμενοι ότι εκείνοι βομβάρδισαν το νοσοκομείο!

Στο μεταξύ, o υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ διατρανώνει ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ εσκεμμένα θανατώνει με δίψα, πείνα και στέρηση φαρμάκων 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους έως ότου η Χαμάς απελευθερώσει τους δικούς της ομήρους – μια ξεκάθαρη παραβίαση της Συνθήκης της Γενεύης.

Χτες, το ΜέΡΑ25 προειδοποίησε την Ελληνική Κυβέρνηση ότι η στάση της να στηρίζει αυτά τα εγκλήματα πολέμου συνιστά, από μόνη της, συνενοχή σε αυτά τα εγκλήματα πολέμου και εκτίθεται σε δίωξη από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να ματαιώσει την επίσκεψή του στο Ισραήλ όχι για λόγους… ασφαλείας, αλλά ως ελάχιστο δείγμα διαμαρτυρίας για το έγκλημα. Σημειώνουμε ακόμα πως το ίδιο ισχύει με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το οποίο διασύρει συστηματικά την Ευρώπη και τους λαούς της αρνούμενο να καταδικάσει τα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ.

Σήμερα, το ΜέΡΑ25 απαιτεί από την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση άμεσες κυρώσεις κατά της κυβέρνησης του Ισραήλ – και τους καθιστά υπεύθυνους ενώπιον των λαών της Ευρώπης για συνενοχή σε Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα θα μείνει σημείο αναφοράς στην ιστορία

Γάζα: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να καρπωθούν τα γεωπολιτικά οφέλη της συνεχιζόμενης επίθεσης

Ράφα: Το Ισραήλ ξεκίνησε την εισβολή ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται

Ένας Οκτώβρης δικός μας, της Ρωσίας και ολόκληρου του κόσμου-Μια έκκληση Ρώσων διανοουμένων και καλλιτεχνών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα