ΑΘΗΝΑ
07:29
|
18.05.2024
«Στέκομαι στο πλευρό σας σε ένδειξη αλληλεγγύης. Είμαστε στο πλευρό του λαού σας. Και θέλουμε να νικήσετε» είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.
Οι πρωθυπουργοί Βρετανίας (αριστερά) και Ισραήλ (δεξιά)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ φθάνοντας σήμερα στο Τελ Αβίβ έδειξε πως δεν έχει καμία συστολή σε ό,τι αφορά ποια πλευρά υποστηρίζει στον νέο πόλεμο που διαδραματίζεται σε Λωρίδα Γάζας και Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου.

«Στέκομαι στο πλευρό σας σε ένδειξη αλληλεγγύης. Είμαστε στο πλευρό του λαού σας. Και θέλουμε να νικήσετε» είπε συναντώντας τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Πριν μεταβεί στη Σαουδική Αραβία για να παίξει ρόλο (όπως ο ίδιος ανέφερε) στο θέμα της απελευθέρωσης των περίπου 200 με 250 ομήρων που κρατά στα χέρια της η Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου, ο Βρετανός πρωθυπουργός έδωσε την αμέριστη και «συνεχή υποστήριξη» του Ηνωμένου Βασιλείου στο Ισραήλ με τον Ισραηλινό ομόλογό του να προβλέπει (αν όχι να προειδοποιεί…) πως θα είναι «μακρύς ο πόλεμος με τη Χαμάς», θα υπάρχουν «σκαμπανεβάσματα» και «θα υπάρξουν δυσκολίες».

Σε αυτό το σημείο ο Νετανιάχου σε ένα νέο κρεσέντο πολεμικής προπαγάνδας και προκειμένου να εμφανίσει το Ισραήλ σαν τον «καλό» της νέας πολεμικής αναμέτρησης, θυμήθηκε τη συμβολή της Βρετανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, λέγοντας:

«Πριν 80 χρόνια, πρωθυπουργέ, ο πολιτισμένος κόσμος στάθηκε στο πλευρό σας στην πιο σκοτεινή σας ώρα. Αυτή είναι η δική μας σκοτεινή ώρα. Είναι η πιο σκοτεινή ώρα του κόσμου. Πρέπει να ορθώνουμε ανάστημα μαζί και θα νικήσουμε. Και γι’ αυτό υποστηρίζω και εκτιμώ την υποστήριξή σας και το γεγονός πως είστε εδώ σήμερα- Πρέπει να νικήσουμε μαζί».

Ο Σούνακ δεν μπόρεσε να μην κάνει έστω μία αναφορά στην αποκρουστική σφαγή εκατοντάδων αμάχων στο νοσοκομείο Αλ Αχλί της Γάζας το βράδυ της Τρίτης λέγοντας πως οι σκηνές από το βομβαρδισμό «προκάλεσε σοκ σε όλους».

Επανέλαβε και αυτός (όπως και άλλοι Δυτικοί αξιωματούχοι πιο πριν) πως οι Παλαιστίνιοι είναι «θύματα της Χαμάς» αντί του 16ετούς σκληρού ισραηλινού αποκλεισμού.

Έφθασε δε μέχρι το σημείο να …συγχαρεί το Ισραήλ, που αιματοκυλεί διαρκώς τους αμάχους της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και βομβαρδίζει ανηλεώς από τις 7 Οκτωβρίου τον λαό της Γάζας, επειδή τάχα παίρνει «κάθε μέτρο προσοχής για  την αποφυγή καταφοράς βλάβης σε αμάχους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα