ΑΘΗΝΑ
05:36
|
17.05.2024
«Η Αντίσταση στο Ιράκ έχει τις δυνατότητες να στοχεύσει όλες τις αμερικανικές βάσεις και ακόμα και να εκδιώξει τις αμερικανικές δυνάμεις από τη χώρα».
Η Κατάιμπ Χεζμπολάχ ξεκίνησε να χτυπά αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πηγές της Ιρακινής Ισλαμικής Αντίστασης επιβεβαίωσαν στο Al Mayadeen ότι η Αντίσταση στο Ιράκ ανέλαβε την ευθύνη για πολλές επιχειρήσεις που στόχευαν αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονται στο ιρακινό έδαφος, απειλώντας τις με περισσότερες.

Οι πηγές ανέφεραν ότι η ιρακινή Ισλαμική Αντίσταση διεξήγαγε «επιχειρήσεις με στόχο τις αμερικανικές δυνάμεις στο Άιν αλ Άσαντ και στο Χαρίρ στο ιρακινό Κουρδιστάν».

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη στόχευσαν δύο διαφορετικές βάσεις που στεγάζουν αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ, προκαλώντας «μικρούς τραυματισμούς» στις δυνάμεις του συνασπισμού των ΗΠΑ σε μία από τις τοποθεσίες.

«Μια απόπειρα επίθεσης κατά των δυνάμεων των ΗΠΑ και του Συνασπισμού στο Ιράκ ανακόπηκε νωρίς το πρωί της 18ης Οκτωβρίου», δήλωσε ο συνταγματάρχης Σον Χάιντγκερκεν, σύμφωνα με το The Hill.

«Δύο drones μονής κατεύθυνσης καταρρίφθηκαν στην επίθεση», ισχυρίστηκε.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (Centcom), υπεύθυνη για τα αμερικανικά στρατεύματα στη Μέση Ανατολή, ανέφερε στη συνέχεια ότι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος είχε εξαλειφθεί και ένα άλλο υπέστη ζημιά, με αποτέλεσμα, όπως αποκαλούσαν, «μικρούς τραυματισμούς».

Αρκετές ώρες αργότερα, μια ξεχωριστή επίθεση με drone έπληξε την αεροπορική βάση αλ-Χαρίρ στο Ερμπίλ του βόρειου Ιράκ, όπου σταθμεύουν οι αμερικανικές δυνάμεις κατοχής.

Η Centcom επιβεβαίωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις «ενεπλάκησαν και κατέστρεψαν ένα drone, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή ζημιές».

Αυτό έρχεται αφότου πηγές της Ιρακινής Ισλαμικής Αντίστασης επιβεβαίωσαν στο Al Mayadeen την Τετάρτη ότι η Αντίσταση στο Ιράκ ανέλαβε την ευθύνη για σειρά επιχειρήσεων που στόχευαν δυνάμεις κατοχής των ΗΠΑ στο ιρακινό έδαφος μετά τη σφαγή στο νοσοκομείο της Γάζας, δεσμευόμενοι για περισσότερες επιχειρήσεις.

Στοχεύοντας βάσεις των ΗΠΑ, η Ιρακινή Αντίσταση μπαίνει στη μάχη

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της ιρακινής Κατάιμπ Χεζμπολάχ, Τζαφάρ-αλ Χουσεϊνί, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η ιρακινή Αντίσταση έχει μπει στη μάχη από εκείνη τη μέρα και κατευθύνει τα χτυπήματά της στις αμερικανικές βάσεις.

Ο αλ-Χουσεϊνί είπε στο Al Mayadeen ότι η ιρακινή Αντίσταση κατάφερε την Τετάρτη τα πρώτα της χτυπήματα, υποσχόμενος τη συνέχιση των επιχειρήσεων της με υψηλότερο ρυθμό.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της ιρακινής Κατάιμπ Χεζμπολάχ υπογράμμισε ότι η Αντίσταση στο Ιράκ έχει τις δυνατότητες να στοχεύσει όλες τις αμερικανικές βάσεις και ακόμα και να εκδιώξει τις αμερικανικές δυνάμεις από τη χώρα.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο αλ-Χουσεϊνί επεσήμανε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι βασικός εταίρος στη δολοφονία των παιδιών της Γάζας και ως εκ τούτου πρέπει να υποστούν συνέπειες.

Οι ιρακινές φατρίες είχαν δεσμευτεί προηγουμένως ότι «δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στη συνεχιζόμενη γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα».

Ο επικεφαλής των Ιρακινών Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης (PMF), Φαλέχ αλ-Φαγιάντ, δήλωσε σε συνέντευξή του για το Al Mayadeen το Σάββατο ότι θα ανταποκριθούν σε «όλα τα καθήκοντά τους έναντι των Παλαιστινίων, είτε σε επίπεδο βοήθειας είτε σε στρατιωτικό επίπεδο».

«Η επιχείρηση “Πλημμύρα του Αλ-Άσκα” έδειξε ότι η ισραηλινή κατοχή έχει κλονιστεί και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι βασικός συνεργός στα εγκλήματά της», είπε. «Οι ενέργειες της Αντίστασης είναι όλες μια αντίδραση στα κατοχικά εγκλήματα».

Χτυπήματα σε αμερικανικές βάσεις και στη Συρία

Δύο κατοχικές στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στη Συρία έγιναν στόχος τα ξημερώματα της Πέμπτης μετά από μήνες σχετικής ηρεμίας, δήλωσαν πηγές στο Al Mayadeen.

Τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη στόχευσαν τη βάση κατοχής του Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ στο αλ Τανφ στη Συρία, η οποία βρίσκεται στα σύνορα Ιράκ-Συρίας, πρόσθεσαν οι πηγές, σημειώνοντας ότι τα drones μπόρεσαν να πετάξουν πάνω από τη βάση πριν την χτυπήσουν.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές και θύματα.

Εν τω μεταξύ, η αμερικανική κατοχική βάση Κονόκο στην ύπαιθρο του Ντέιρ αλ-Ζορ χτυπήθηκε με δύο πυραύλους, πρόσθεσαν οι πηγές, σημειώνοντας επίσης ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αποκαλυφθεί πληροφορίες σχετικά με ζημιές.

Οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε συναγερμό και στις δύο τοποθεσίες.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο κοίτασμα φυσικού αερίου Κονόκο βορειοανατολικά της Ντέιρ αλ-Ζορ.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Β.Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα