ΑΘΗΝΑ
13:29
|
02.05.2024
Σύμφωνα με το ABC, «μέλος της κυβέρνησης ασφαλείας» του Ισραήλ δήλωσε πως ο ισραηλινός στρατός έχει πάρει εντολή να κινηθεί προς τη Γάζα.
Ισραηλινός στρατός σε ετοιμότητα για κλιμάκωση επιθέσεων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Πράσινο φως» για την προετοιμασία έναρξης χερσαίας επέμβασης στη Λωρίδα της Γάζας πήρε απόψε ο ισραηλινός στρατός σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο ABC.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή που επικαλείται «μέλος της κυβέρνησης ασφαλείας» του Ισραήλ, ο ισραηλινός στρατός έχει πάρει εντολή να κινηθεί προς τη Γάζα «οποτεδήποτε είναι έτοιμος».

Νωρίτερα ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομίας, Νιρ Μπαρακάτ, μιλώντας στο ίδιο δίκτυο είχε δηλώσει πως πρώτος στόχος μίας τέτοιας επιχείρησης θα είναι η καταστροφή της Χαμάς και μετά ο εντοπισμός και διάσωση ομήρων και η «ασφάλεια» αμάχων που θα εκτεθούν στους πολλαπλούς κινδύνους μίας τέτοιας επίθεσης.

Νιρ Μπαρακάτ

Ερωτηθείς για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους Ισραηλινούς στρατιώτες τα αμέτρητα τούνελ που υπάρχουν υπογείως του παλαιστινιακού θύλακα, ισχυρίστηκε πως θα γίνει «το μεγαλύτερο νεκροταφείο του κόσμου».

«Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να φέρουμε πίσω τους ομήρους μας, να τους φέρουμε πίσω ζωντανούς…αλλά η πρώτη και τελευταία προτεραιότητα είναι η καταστροφή της Χαμάς» πρόσθεσε ο Ισραηλινός υπουργός.

Λίγη ώρα μετά ο Ισραηλινός υπουργός Γεωργίας και πρώην επικεφαλής των ισραηλινών υπηρεσιών εσωτερικής ασφάλειας,  Shin Bet, Αβί Ντίχτερ πιθανολογούσε πως οι μαχητές της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ φθάνουν περίπου τους 50.000 άνδρες.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έδωσε την αίσθηση πως πλησιάζει η ώρα της χερσαίας επέμβασης όταν εμφανίστηκε ξαφνικά το απόγευμα στα σύνορα Ισραήλ-Γάζας για να εμψυχώσει τους στρατιώτες.

«Ολόκληρο το έθνος του Ισραήλ στέκεται πίσω σας. Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε σαν λιοντάρια και θα δώσουμε βαρύ πλήγμα στους εχθρούς μας, ώστε να πετύχουμε την τελική νίκη» είπε και ανάρτησε το στιγμιότυπο στο πρώην Twitter, με τη φράση: «Μαζί με τους μαχητές. Όλα έτοιμα».

Το ίδιο είχε υπαινιχθεί και ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, συναντώντας στρατιώτες τους οποίους διαβεβαίωσε πως θα δουν σύντομα «τη Γάζα από μέσα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΜεΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα