ΑΘΗΝΑ
09:32
|
03.05.2024
Μηδενική ανοχή ενάντια στις διαμαρτυρίες και ποινή σε βουλευτή της Κνεσέτ που επέκρινε την επίθεση στη Γάζα.
Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ισραήλ, Κόμπι Σαμπτάι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ισραήλ, Κόμπι Σαμπτάι, δήλωσε ότι θα υπάρξει «μηδενική ανοχή» στις διαδηλώσεις καταγγελίας της επίθεσης της Γάζας στο Ισραήλ, απειλώντας να στείλει αντιπολεμικούς διαδηλωτές στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα που το Ισραήλ βομβαρδίζει καθημερινά εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες.

Τα σχόλια του έγιναν σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι TikTok της ισραηλινής αστυνομίας την Τρίτη. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης το εντόπισαν χθες Τετάρτη, αφού η αστυνομία διέλυσε μια συγκέντρωση ενάντια στην επίθεση στη Γάζα που πραγματοποιήθηκε στη Χάιφα, συλλαμβάνοντας έξι άτομα.

@israelpolice.ar

المفوض العام للشرطة، المفتش يعقوب شبتاي: من يرغب بالتضامن وتأييد غزة، مدعو للصعود الآن الى الحافلات المتجهة لهناك

♬ original sound – شرطة اسرائيل – משטרת ישראל

«Όποιος θέλει να γίνει Ισραηλινός πολίτης, καλώς ήλθε», είπε ο Σαμπτάι. «Όποιος θέλει να ταυτιστεί με τη Γάζα είναι επίσης ευπρόσδεκτος. Θα τον βάλω στα λεωφορεία που πηγαίνουν εκεί τώρα».

Στο σύντομο βίντεο, ο Shabtai ανέφερε επίσης ότι θα υπάρχει «μηδενική ανοχή» για οποιαδήποτε περίπτωση υποκίνησης και δεν θα δοθούν άδειες για αντιπολεμικές διαμαρτυρίες.

«Το Ισραήλ βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου… δεν βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου θα επιτρέψουμε σε κάθε είδους ανθρώπους να έρθουν και να δοκιμάσουν την ανοχή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ισραήλ, Έλι Λέβι, δήλωσε στο Στρατιωτικό Ραδιόφωνο, χθες Τετάρτη, ότι από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, 63 άτομα στο Ισραήλ έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για υποστήριξη ή υποκίνηση «τρομοκρατίας».

Ψάχνουν «υποκινητές» στα social media

Αξιωματούχοι της αστυνομίας ανέφεραν επίσης στον ιστότοπο ειδήσεων Ynet ότι ερευνούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να εντοπίσουν Παλαιστίνιους που ζουν στο Ισραήλ οι οποίοι έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στη Χαμάς.

«Μετά την Επιχείρηση Φύλακας των Τειχών [τον πόλεμο του 2021 με τη Γάζα, όπου σημειώθηκαν πολλές αραβοεβραϊκές συγκρούσεις σε μικτές πόλεις], μάθαμε το μάθημά μας και δημιουργήσαμε ένα “δωμάτιο πολέμου” για να αντιμετωπίσουμε τέτοιες περιπτώσεις υποκίνησης», δήλωσε ο βοηθός Επίτροπος Ντρος Άσραφ.

Ποινή σε αριστερό βουλευτή για δηλώσεις του κατά της επίθεσης

Εν τω μεταξύ, η επιτροπή δεοντολογίας του ισραηλινού κοινοβουλίου ψήφισε την αναστολή της ιδιότητας του αριστερού βουλευτή Όφερ Κασίφ, για 45 ημέρες, ως ποινή για δηλώσεις του κατά του Ισραήλ μετά το ξέσπασμα του πολέμου.

Ο Κασίφ είχε δώσει μια συνέντευξη στην οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπένζαμιν Νετανιάχου ότι έθεσε σε εφαρμογή ένα σχέδιο στη Γάζα, το οποίο συνέκρινε με την «Τελική Λύση» των Ναζί κατά των Εβραίων στην Ευρώπη.

Σε άλλη περίπτωση, είπε σε ξένα μέσα ενημέρωσης ότι «το Ισραήλ ήθελε αυτή τη βία», αναφερόμενος στην επίθεση της Χαμάς.

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, ο Κασίφ χαρακτήρισε την απόφαση της Κνεσέτ «άλλο ένα καρφί στο φέρετρο της ελευθερίας της πολιτικής έκφρασης».

«Σε κάθε συνέντευξή μου, τόνιζα την πλήρη καταδίκη και τη βαθιά μου αποστροφή για τις εγκληματικές σφαγές από τη Χαμάς. Οι πολιτικές δηλώσεις κατά της κατοχής και του πολέμου δεν είναι δηλώσεις κατά του Ισραήλ, αφού η ειρήνη και η δικαιοσύνη υπηρετούν επίσης αυτό και τους κατοίκους του», είπε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα