ΑΘΗΝΑ
23:58
|
28.09.2024
Τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιους σκότωσαν σήμερα οι κατοχικές δυνάμεις στον καταυλισμό Νουρ Σαμς της Τουλκαρέμ στην Δυτική Όχθη.
Από τον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς στην Τουλκαρέμ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντείνονται καθημερινά οι αιματηρές επιθέσεις ισραηλινών κατοχικών στρατευμάτων και Εβραίων εποίκων στη Δυτική Όχθη κατά Παλαιστινίων αμάχων. Σήμερα η πολιορκία του προσφυγικού καταυλισμού «Νουρ Σαμς» που βρίσκεται στην πόλη Τουλκαρέμ της βόρειας Δυτικής Όχθης από δυνάμεις του ισραηλινού στρατού προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 12 Παλαιστινίων (εκ των οποίων τα πέντε παιδιά) στο πλαίσιο επιχείρησης σύλληψης «υπόπτων». 

Οι κατοχικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν ελεύθερους σκοπευτές σε διάφορες συνοικίες του προσφυγικού καταυλισμού  και στη συνέχεια διέκοψαν την υδροδότηση και την ηλεκτροδότηση της περιοχής καταστρέφοντας στη συνέχεια μέρος του δρόμου που συνδέει την πόλη Τουλκαρέμ με τη Ναμπλούς. Στη συνέχεια, καθυστέρησαν (κατά τη συνήθη τακτική) την πρόσβαση ασθενοφόρων στο χώρο όπου βρίσκονταν τραυματίες για να προκαλέσει το θάνατο εκείνων που είχαν τραυματιστεί και βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Νωρίτερα, σήμερα, το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA μετέδωσε ότι μία ομάδα Εβραίων εποίκων με αμφίεση αστυνομικών, εισήλθε σε τέμενος του χωριού Μενιζέλ που βρίσκεται ανατολικά της πόλης Γιάτα στη νότια Δυτική Όχθη και προέβη σε βανδαλισμούς, καταστροφές του ηχητικού συστήματος και σε σπάσιμο παραθύρων επειδή τους ενοχλούσε ο ήχος από τις προσευχές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα