ΑΘΗΝΑ
21:56
|
30.04.2024
Για τρίτη φορά, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τη θέση του Προέδρου της Βουλής υπέστη μία ταπεινωτική ήττα.
Τζιμ Τζόρνταν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν ήταν τυχερή για τον Ρεπουμπλικάνο βουλευτή και πρόεδρο της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων, Τζιμ Τζόρνταν, η τρίτη ψηφοφορία που διεξήχθη σήμερα μετά τις 6.00 το απόγευμα στην Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Ο Τζόρνταν, που υποστηρίζεται από τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, δεν εξελέγη ούτε αυτή τη φορά καθώς όχι μόνο δεν κατάφερε να  εξασφαλίσει το μίνιμουμ των 217 ψήφων για την εκλογή του αλλά ήρθε δεύτερος και καταϊδρωμένος, πίσω από τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών, Χακίμ Τζέφρις. Επιπλέον, αυτή τη φορά τον ψήφισαν ακόμη λιγότεροι Ρεπουμπλικάνοι σε σχέση με την πρώτη και δεύτερη ψηφοφορία.

Το τελικό αποτέλεσμα έδωσε 210 ψήφους στην υποψηφιότητα του Δημοκρατικού Χακίμ Τζέφρις, 194 ψήφους στον Ρεπουμπλικάνο Τζιμ Τζόρνταν, ενώ άλλα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων ψηφίστηκαν από 25 συναδέλφους τους.

Σήμερα 25 Ρεπουμπλικάνοι δεν ψήφισαν τον Τζιμ Τζόρνταν. Την Τετάρτη, αυτοί ήταν 22 και την Τρίτη (οπότε διεξήχθη η πρώτη ψηφοφορία) ήταν 20.

Το νέο αποτέλεσμα ψηφοφορίας παρατείνει τις διαπραγματεύσεις στους κόλπους των Ρεπουμπλικάνων αλλά και την κινητικότητα στους Δημοκρατικούς αφήνοντας ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών να τα βρει με κάποιους Ρεπουμπλικάνους «αντάρτες» και να εξασφαλίσει την εκλογή του μολονότι επικεφαλής της μειοψηφίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Ο Πέδρο Σάντσεθ πάλι ξαναγεννιέται από τις στάχτες του;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα