ΑΘΗΝΑ
10:11
|
02.05.2024
Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας διεξάγει προκριματικές εκλογές για την επιλογή υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές του 2024.
Οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης θα κληθούν να επιλέξουν έναν υποψήφιο ενότητας ανάμεσα σε 10
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας διεξάγει προκριματικές εκλογές για την επιλογή υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές του 2024, αναφέρει το BBC.

Ο κ. Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2013, αναμένεται ευρέως να θέσει υποψηφιότητα για άλλη μια θητεία στις εκλογές του 2024.

Η αντιπολίτευση πιστεύει ότι η καλύτερη πιθανότητα να τον νικήσει είναι να ενωθεί πίσω από έναν ενιαίο υποψήφιο.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης μποϊκοτάρουν τις προηγούμενες προεδρικές εκλογές επειδή πολλοί από τους υποψηφίους της είτε βρίσκονταν στη φυλακή είτε είχαν αποκλειστεί από τη συμμετοχή τους. Αλλά σχεδιάζουν να συμμετάσχουν το 2024, παρόλο που λένε ότι οι πιθανότητες είναι εναντίον τους.

Διατύπωσαν το σχέδιό τους για τη διεξαγωγή προκριματικών ήδη από τον Μάιο του 2022 και το ανακοίνωσαν επίσημα τον Οκτώβριο του 2022.

Αλλά το αίτημά τους για βοήθεια από το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE) για τη διοργάνωση των προκριματικών παρέμεινε αναπάντητο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023, οπότε το CNE πρότεινε την καθυστέρηση των προκριματικών μέχρι τον Νοέμβριο.

Η αντιπολίτευση αρνήθηκε και αντ’ αυτού οργάνωσε η ίδια τις προκριματικές. Λέει ότι θα έχει περισσότερα από 3.000 εκλογικά τμήματα στα οποία οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν.

Το πεδίο των 13 υποψηφίων μειώθηκε στους 10 αφού ο Ενρίκε Καπρίγες, ο οποίος έχει θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος ανεπιτυχώς δύο φορές στο παρελθόν, ο Φρέντι Σουπερλάνο του κόμματος Popular Will και ο Ρομπέρτο Ενρίκεζ του κόμματος Copei, αποχώρησαν από τον αγώνα τις τελευταίες εβδομάδες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης για Μάτι: Ν’ αλλάξει η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα