ΑΘΗΝΑ
06:00
|
01.05.2024
Συμφωνούν και οι διαρροές της Κουμουνδούρου αφού λένε ότι η στάση κάποιων στελεχών μαρτυρά σχέδιο δημιουργίας νέου κόμματος.
Δημήτρης Βίτσας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ και την παραπομπή του Στέφανου Τζουμάκα στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος μίλησε ο Δημήτρης Βίτσας.

«Δεν μπορώ να είμαι ούτε με ίσες αποστάσεις, ούτε να διαλέγω στρατόπεδα, πρέπει να ακολουθηθεί το καταστατικό, επομένως δεν ξέρουμε αν θα διαγραφεί ακόμη ο κ. Τζουμάκας», δήλωσε ο κ. Βίτσας στον ΣΚΑΙ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στη χειρότερη στιγμή του – Νέο κόμμα

«Είμαστε στη χειρότερη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ από τότε που δημιουργήθηκε το κόμμα», δήλωσε ο ίδιος και πρόσθεσε πως είναι ώρα αποφάσεων.

«Έχουν ωριμάσει μια σειρά πράγματα στο μυαλό μου, θα διατυπωθούν στις επόμενες συνεδριάσεις προς τον πρόεδρο κάποια ερωτήματα, δεν θεωρώ ότι θα πάρω απαντήσεις, θα γίνουν οι ευρωεκλογές, η ανανεωτική και οικολογική ριζοσπαστική αριστερά μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αν καταφέρει να εκλέξει έναν ή μια ευρωβουλευτή μπαίνουμε σε ένα άλλο στάδιο».

Σχετικά με το συνέδριο δήλωσε: «Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα της κοινωνίας με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε. Ο κ. Σπίρτζης και ο κ. Τεμπονέρας είχαν δίκιο, ότι έπρεπε να γίνει πρώτα το συνέδριο, μετά η εκλογή προέδρου κλπ, για να έχουμε τελειώσει μέχρι τέλος του χρόνου και μετά να ασχοληθούμε με τα σοβαρά θέματα της κοινωνίας. Εμείς θα το «τραβήξουμε» μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου».

«Κανείς από τους 5 υποψηφίους δεν μπορούσε να κρατήσει ενωμένο το κόμμα»

Ερωτηθείς αν ο κ. Κασσελάκης μπορεί να κρατήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο ο κ. Βίτσας δήλωσε: «Κανείς από τους πέντε υποψήφιους δεν μπορούσε να κρατήσει το κόμμα ενωμένο».

Αναφορικά με την δική του απόφαση για το αν θα εγκαταλείψει το κόμμα ή όχι ο ίδιος απάντησε:

«Έχουν ωριμάσει κάποια πράγματα στο μυαλό μου, θα τα διατυπώσω στον πρόεδρο, δε θεωρώ ότι θα πάρω απάντηση, θα γίνουν ευρωεκλογές και η «Ανανεωτική και οικολογική ριζοσπαστική αριστερά» (σ.σ ο ΣΥΡΙΖΑ) μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αν καταφέρει και εκλέξει έναν ή μία ευρωβουλευτή θα μπει σε άλλο στάδιο».

Τέλος, σχετικά με την αποχώρηση του Στέλιου Κούλογλου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βίτσας σχολίασε: «Ο καθένας παίρνει τις δικές του αποφάσεις».

Πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν πως αυτή η κλιμάκωση της αντιπολιτευτικής στάσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ των τελευταίων ημερών απέναντι στο κόμμα και τον πρόεδρό του, Στέφανο Κασσελάκη, εντάσσεται στο σχέδιο για τη δημιουργία νέου κόμματος.

Νίκος Φίλης κατά Κασσελάκη – Θα θέσω θέμα ηγεσίας

Μύδρους κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε εκ νέου ο Νίκος Φίλης με αιχμή τις παλαιότερες θέσεις που είχε διατυπώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε αρθρογραφία του. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, o κ. Φίλης έκανε λόγο για εικόνα «διάλυσης και εξευτελισμού του κόμματος» και πρόσθεσε πως ο ίδιος θα θέσει θέμα ηγεσίας.

Ερωτηθείς αν τίθεται θέμα προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως, «τίθεται ζήτημα του τι εκπροσωπεί ο κ. Κασσελάκης. Αν θέλει να φτιάξει άλλο κόμμα. Εγώ δεν είμαι εδώ για να μοιράσω διαγραφές, εγώ είμαι εδώ για να μιλήσω πολιτικά». Για το αν θα τεθεί ζήτημα ηγεσίας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως «σε ό,τι με αφορά, θα θέσω θέμα ηγεσίας. Θα θέσουμε θέμα λειτουργίας του κόμματος».

«Τα όσα διατυπώνονται από τον κ. Κασσελάκη συνιστούν ακραία μορφή φιλελευθερισμού» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Φίλης σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Με όσα λέει ο κ. Κασσελάκης, τα οποία υποστηρίζει και σήμερα και δεν σβήνονται με το ακαταλόγιστο της νεότητας. Και με όσα λέει δεν μπορεί να εκπροσωπεί ένα κόμμα της Αριστεράς».

Κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι, «κέρδισε την ηγεσία του κόμματος, χωρίς να πει τι πιστεύει» και πρόσθεσε πως «τώρα ακούει ο κόσμος τι πιστεύει».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα