ΑΘΗΝΑ
06:49
|
07.05.2024
Τονίζει πως η σημερινή επίσκεψη του Μητσοτάκη συνιστά ζημιά στα συμφέροντα του ελληνικού λαού και όλων των λαών της ευρύτερης περιοχής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ, στο φόντο των πάνω από 5.000 Παλαιστινίων αμάχων που έχουν σκοτωθεί από τις αλλεπάλληλες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, αποδοκίμασε με ανακοίνωσή του το «Προοδευτικό Φόρουμ για την Ελληνο-Παλαιστινιακή Αλληλεγγύη».

Το Προοδευτικό Φόρουμ για την Ελληνο-Παλαιστινιακή Αλληλεγγύη επισημαίνει πως η επίσκεψη συνιστά «πλήγμα τόσο για τον ελληνικό όσο και για τον παλαιστινιακό λαό» αλλά και «απάρνηση όλων των αξιών και αρχών στις οποίες βασίστηκε η ελληνική εθνική ανεξαρτησία και το Σύνταγμα, στις αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Γιατί Ισραήλ και Παλαιστίνη είναι ορκισμένοι εχθροί - Πώς ξεκίνησαν όλα |  HuffPost Greece ΔΙΕΘΝΕΣ

Επισημαίνει πως το Ισραήλ διαπράττει εδώ και δεκαετίες φρικαλεότητες και γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων όχι μόνο στη Λωρίδα της Γάζας αλλά και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Θυμίζει πως παραβιάζει συστηματικά το διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο  και ασκεί βία και ρατσιστικές διακρίσεις καθημερινά σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

«Εδώ και δύο εβδομάδες, το Ισραήλ, η κατοχική δύναμη, έχει πραγματοποιήσει μια συστηματική βάρβαρη επίθεση εναντίον του παλαιστινιακού λαού, στοχοποιώντας πολίτες, ορθόδοξες εκκλησίες, το Ευαγγελικό Νοσοκομείο και τζαμιά μέσω καθημερινών βομβαρδισμών» αναφέρει η ανακοίνωση προσθέτοντας πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου «έχει μετατρέψει σπίτια πολιτών, μια σειρά από νοσοκομεία και σχολεία σε νεκροταφεία και σπηλιές, και μέχρι στιγμής έχει σκοτώσει 4.900 Παλαιστίνιους, στην πλειονότητά τους παιδιά και βρέφη, επιπλέον των 120 στη Δυτική Όχθη».

«Ο κ. Μητσοτάκης πήγε να εκφράσει τη στήριξή του στο Ισραήλ, το οποίο στην ουσία αποτελεί υποστήριξη στα εγκλήματα που διαπράττει. Μιλάει για το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται χωρίς να μιλάει για το δικαίωμα των Παλαιστινίων να ζουν και να υπερασπίζονται τον εαυτό τους από την πιο βάναυση κατοχή. Θεωρεί ότι η αντίσταση είναι τρομοκρατία. Το Ελληνικό Μέτωπο Εθνικής Αντίστασης κατά της ναζιστικής κατοχής και της στρατιωτικής δικτατορίας ήταν τρομοκρατία;» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Φόρουμ, όπου προστίθενται οι επισημάνσεις του συνιδρυτή της οργάνωσης και πρώην πρέσβη του παλαιστινιακού κράτους στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι, πως «το Ισραήλ υπερασπίζεται τη συνέχιση της δίωξης και της κατοχής του μόνο και σήμερα μέσω του εγκλήματος της γενοκτονίας και των προσπαθειών δημιουργίας μιας δεύτερης Nakba κατά του παλαιστινιακού λαού».

Ο Τουμπάσι ξεκαθάρισε ότι η σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ «δίνει το πράσινο φως στο Ισραήλ να συνεχίσει τα εγκλήματά του, όπως και η επίσκεψη Μπάιντεν και άλλων πρωθυπουργών και αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Και προσθέτει:

«Αυτή η ατυχής θέση της δεξιάς ελληνικής κυβέρνησης δεν εκφράζει τις έντιμες θέσεις του φιλικού ελληνικού λαού, την κληρονομιά του, την πολιτική του ιστορία και την ιστορική σχέση που έφερε κοντά τους αείμνηστους ηγέτες Ανδρέα Παπανδρέου και Γιάσερ Αραφάτ και όλες τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις, που βγήκαν με καθημερινές διαδηλώσεις πριν από μια εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων χιλιάδων, στους δρόμους όλων των ελληνικών πόλεων.»

Ο έτερος συνιδρυτής του Φόρουμ και πρώην υπουργός Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, τόνισε τις θέσεις όλων των τομέων και ομάδων του ελληνικού λαού, που αντικατοπτρίζονται στις καθημερινές διαδηλώσεις και δραστηριότητες που γίνονται σε όλες τις πόλεις, σε αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και καταγγέλλοντας τη συνέχιση της αποικιακής κατοχής και των εγκλημάτων που διαπράττει, όμοια των οποίων δεν έχουμε ξαναδεί, ακόμη και στην εποχή του ναζιστικού τέρατος στην Ευρώπη.

 Ο Κ. Ήσυχος τόνισε ότι το Προοδευτικό Φόρουμ Αλληλεγγύης βλέπει σε αυτή τη σημερινή επίσκεψη «τι συνιστά ζημιά στα συμφέροντα του ίδιου του ελληνικού λαού». Τονίζει επίσης πως η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ «εκφράζει επίσης πλήρη υποταγή στις οδηγίες της αμερικανικής πολιτικής εταίρου επιθετικότητας κατά του παλαιστινιακού λαού και όλων των λαών της περιφέρειας».

Ο Κώστας Ήσυχος επεσήμανε επίσης ότι η επέκταση των αμερικανικών βάσεων και των εγκαταστάσεων του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα την ίδια στιγμή που οι ΗΠΑ ενισχύουν με τεράστια ποσότητα βομβών ρουκετών και πολεμικού υλικού προς το Ισραήλ θέτει σε κίνδυνο τις ισχυρές μακροχρόνιες παραδόσεις της φιλίας, της αδελφοσύνης, μεταξύ της Ελλάδας. , την Παλαιστίνη και τον υπόλοιπο αραβικό κόσμο.

Κατέληξε τονίζοντας πως η πολιτική του κ. Μητσοτάκη απέναντι στο Ισραήλ είναι επικίνδυνη, ανεύθυνη και κοντόφθαλμη, η πολιτική του απαράδεκτη και δεν είναι αρμονική με τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. «Τα εγκλήματα πολέμου, η γενοκτονία που διέπραξε η ισραηλινή κυβέρνηση δεν είναι αποδεκτά από τον λαό μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα