ΑΘΗΝΑ
12:57
|
11.05.2024
Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανέφερε ότι κατέστρεψε ένα τανκ και δύο μπουλντόζες, απωθώντας τους Ισραηλινούς στρατιώτες από τη Λωρίδα.
Οι ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ της Χαμάς ανέφεραν ότι απώθησαν μια ομάδα του ισραηλινού στρατού από τη Λωρίδα της Γάζας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι μαχητές της Χαμάς ενεπλάκησαν με τις ισραηλινές δυνάμεις που διείσδυσαν στη Λωρίδα της Γάζας την Κυριακή, σύμφωνα με την ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής ομάδας Ταξιαρχίες αλ-Κασάμ.


Σε δήλωση τους, οι Ταξιαρχίες ανέφεραν ότι η διείσδυση έλαβε χώρα ανατολικά του Χαν Γιουνίς στη νότια περιοχή της Λωρίδας της Γάζας. «Οι μαχητές ενεπλάκησαν με τις δυνάμεις διείσδυσης, καταστρέφοντας δύο μπουλντόζες και ένα τανκ και τις ανάγκασαν να αποσυρθούν, προτού επιστρέψουν με ασφάλεια στη βάση», ανέφερε η δήλωση.


Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι ένας από τους στρατιώτες του σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης την Κυριακή, προσθέτοντας ότι στόχος ήταν να εντοπιστούν αιχμάλωτοι που κρατούσε η Χαμάς.

Τη Δευτέρα, σε μια τηλεοπτική ενημέρωση γύρω από τις τελευταίες κινήσεις του Ισραήλ επί του εδάφους, ο επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος Ντάνιελ Χαγκάρι ανέφερε ότι 222 άνθρωποι είναι επιβεβαιωμένα αιχμάλωτοι της Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου.



«Κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν επιδρομές από δυνάμεις αρμάτων μάχης και πεζικού. Πρόκειται για επιδρομές που σκοτώνουν ομάδες τρομοκρατών που προετοιμάζονται για το επόμενο στάδιο του πολέμου», είπε ο Χαγκάρι, περιγράφοντας τις εισβολές που πήγαν «βαθιά» στη Γάζα.


«Αυτές οι επιδρομές επίσης εντοπίζουν και ερευνούν για οτιδήποτε μπορούμε να βρούμε από άποψη πληροφοριών για τους αγνοούμενους και τους ομήρους».


Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι τέτοιες επεμβάσεις βοήθησαν να καταλάβουμε πού «συγκεντρώνονται οι τρομοκράτες, [και πώς] οργανώνονται οι τρομοκράτες εν αναμονή των επόμενων σταδίων του πολέμου. Και ο ρόλος μας είναι να μειώσουμε αυτές τις απειλές».

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Αριστέρα: Πρωθυπουργός της μαύρης εργασίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ρώσοι πεζοναύτες ετοιμάζονται να διασχίσουν τον Δνείπερο

Μητσοτάκης στον Alpha: Μεγάλη αξία δόθηκε στην επίσκεψη του Έντι Ράμα

Επίθεση (;) στο Χάρκοβο: Τι γνωρίζουμε ως τώρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα