ΑΘΗΝΑ
19:33
|
01.05.2024
Απάντηση με αιχμές από τον γιατρό του αγώνα, Χρήστο Γώγο αλλά και από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Ένα ακόμη επεισοδιακό... δήθεν Ελ Κλάσικο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οριστική είναι, πια, η διακοπή του «μεγάλου» ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Super League, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό, μετά τον τραυματισμό του Χουάνκαρ από κροτίδα που έσκασε δίπλα του ενώ ο παίκτης έκανε ζέσταμα, λίγα λεπτά μετά το γκολ της ισοφάρισης του Μαντί Καμαρά στο 48ο λεπτό.

Ο Χουάνκαρ δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς, ωστόσο, ήταν αρκετά ζαλισμένος και διακομίστηκε με φορείο εκτός γηπέδου. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού αποχώρησαν για τ’  αποδυτήρια, με τον Ιταλό διαιτητή Μαρέσκα και τους συνεργάτες του ν’ ακολουθούν, σε αντίθεση με τους παίκτες του Ολυμπιακού που παρέμειναν στον αγωνιστικό χώρο.

Για περίπου 25 λεπτά με μισή ώρα παρέμειναν στο γήπεδο οι «ερυθρόλευκοι», πριν κατευθυνθούν και αυτοί στ’ αποδυτήρια, όπου συνεχίζονταν οι διαβουλεύσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με το ματς. Σύμφωνα με το κανάλι της Cosmote, που μετέδιδε το ντέρμπι, ο Ολυμπιακός εημέρωσε ότι ο διαιτητής έκανε γνωστό «πως δεν υπέπεσε κάτι στην αντίληψή του και θα έπρεπε να συνεχιστεί το ματς» κι ότι «αν ο Παναθηναϊκός επιμένει να μην βγει ξανά στον αγωνιστικό χώρο αυτό είναι δικό του θέμα».

Εντός των αποδυτηρίων του Γ. Καραϊσκάκης μετά τον τραυματισμό του Χουάνκαρ από κροτίδα, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ζήτησαν από τον Ιταλό διαιτητή του αγώνα Φάμπιο Μαρέσκα να εφαρμοστούν οι κανονισμοί και τίποτε λιγότερο. Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θέλει να εφαρμοστεί ο κανονισμός, που λέει ότι πρέπει να υπάρξει μηδενισμός και αφαίρεση ενός βαθμού, αλλά και ποινή κεκλεισμένων των θυρών για επόμενα παιχνίδια στην υπαίτια ομάδα, εν προκειμένω στους «ερυθρόλευκους», μαζί με την κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας με τέρματα 0-3.

Ο γιατρός του αγώνα, Χρήστος Γώγος όπως τονίζεται από την πλευρά του Παναθηναϊκού, άλλαξε την αρχική του γνωμάτευση που ανέφερε ότι ο ποδοσφαιριστής δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί και πλέον αναφέρει ότι ο Χουάνκαρ είναι καλύτερα. Η πράσινη ΠΑΕ ζητάει τώρα εγγράφως τη γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα, ώστε να κινηθεί νομικά εναντίον του. Τα πάντα, πλέον, θα κριθούν από τα αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της Super League, ενώ αναμένεται με αγωνία και από τις δύο ομάδες τι θα γραφτεί στο φύλλο αγώνα σχετικά με την οριστική διακοπή του ντέρμπι.

Με αιχμές η απάντηση του γιατρού Χρήστου Γώγου

Θέση στα όσα διαδραματίσθηκαν στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με πρωταγωνιστή και τον ίδιο, πήρε ο ιατρός του ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, Χρήστος Γώγος. Με ανάρτηση στον λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook, ο Έλληνας επιστήμονας, τοποθετείται με σαφήνεια και εξηγεί τι πραγματικά συνέβη:

Προς ενημέρωση όλων των φίλων μου.
Είμαι γιατρός αγώνων από το 1991 μέχρι σήμερα γιατί μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Έχω και την ιδιότητα του Αθλητιάτρου από την Ιταλία από τα τέλη της δεκαετίας του 80.
Έχω παίξει σε αμέτρητα ντέρμπι και έχω αντιμετωπίσει άπειρες καταστάσεις δύσκολες. Πρόσφατα η Ένωση με χρησιμοποίησε ως εκπαιδευτή της UEFA για τις κακώσεις ΑΜΣΣ.
Το σημερινό με ξεπερνάει ως άνθρωπο και με λυπεί αφάνταστα. 
Λειτουργώ πάντα για το καλό τών ασθενών μου. Έτσι λοιπόν δεν άλλαξα ποτέ την γνωμάτευση παρά μόνο περιέγραψα την προοδευτική βελτίωση της κλινικής του εικόνας ενώπιον και των ορθοπαιδικών συναδέλφων των δύο ομάδων. Άρα το ψέμα που ξεκίνησε από έναν δημοσιογράφο του Σπορfm και αναπαράχθηκε από πολλούς μη ειδικούς έχει κοντά πόδια. Όλα περιγράφονται σε δύο γνωματεύσεις αγγλικά για τον διαιτητή και Ελληνικά για το κοινό και την εισαγγελέα . Εχουν γνώση και οι δύο ομάδες.
Τέλος το μόνο που έχω από όλα αυτά τα χρόνια ενασχόλησής μου με το ποδόσφαιρο είναι άπειρες φωτογραφίες με όλους.
Όσοι νομίζουν ότι έπιασαν λαβράκι είναι γελασμένοι.
Κλείνω στεναχωρημένος για την καφρίλα κάποιων στα 3000 τηλ που μου εύχονταν να πάθω τα χειρότερα αλλά και για την ήδη πεθαμένη μητέρα μου.
Λυπάμαι μάνα.

Μαρινάκης: «Παραμύθια»

Για «παραμύθια» και «κακό προηγούμενο που άνοιξε ο Παναθηναϊκός» έκανε λόγο ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά τη διακοπή του ντέρμπι. Ο διοικητικός ηγέτης των Πειραιωτών τόνισε ότι ο γιατρός του αγώνα ενημέρωσε πως μετά την εξέταση που έκανε στον Χουάνκαρ διαπίστωσε ότι η κλινική του εικόνα ήταν ικανοποιητική, υποστήριξε ότι με την απόφαση των «πρασίνων» να μην επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο για να συνεχιστεί το ματς ξεκινά κάτι που μελλοντικά δεν θα ωφελήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, επαναλαμβάνοντας πολλές φορές ότι ο Ολυμπιακός ήθελε να συνεχιστεί το ντέρμπι και να τελειώσει κανονικά.

Η δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη:

Ο γιατρός του αγώνα έγραψε πως μετά την εξέταση του στον Χουάνκαρ, περίπου μία ώρα μετά από το συμβάν, η κλινική του εικόνα ήταν ικανοποιητική. Ο ίδιος δεν ήταν έτοιμος για να συνεχίσει, ωστόσο επειδή στο γήπεδο δεν υπήρχε εργαστήριο για να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις, δεν μπορούσε να πει εάν ο παίκτης ήταν έτοιμος ή, όχι.

Βάσει το κανονισμού θα έπρεπε να τον εξετάσουν περισσότερο, ο γιατρός δεν μπορούσε να το πει με ακρίβεια, διότι δεν έχουμε τέτοια μηχανήματα στα γήπεδά μας.

Ακούστηκε ένας κρότος και υπήρχαν παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που έκαναν προθέρμανση. Όμως, μόνο ένας ποδοσφαιριστής φάνηκε πως έχει ευαισθησία στα αυτιά του, χωρίς καν να τον έχει ακουμπήσει η κροτίδα. Είπε πως από τον κρότο ζαλιζόταν και δεν μπορούσε να σηκωθεί. 

Φεύγοντας τον είδαμε να φοράει και κολάρο. Όλα αυτά είναι παραμύθια που έχουμε καιρό να δούμε. Να θυμίσω παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Λεωφόρο, όπου υπήρχαν από πάνω από τον πάγκο μας 40-50 άτομα με σουγιάδες, που έριχναν αυτοσχέδιες βόμβες. 

Τότε εμείς δεν δημιουργήσαμε κανένα πρόβλημα, συνεχίσαμε τον αγώνα, χάσαμε, αλλά συνεχίσαμε κανονικά. Στην περίπτωση του Φινμπόγκασον υπήρξε τραυματισμός στο πόδι του, ένα κάψιμο και γι΄ αυτό δεν έγινε το ματς.

Σήμερα, εδώ, οι γιατροί δεν έχουν καταγράψει επισήμως καμία βλάβη. Σύμφωνα με το γιατρό, επαναλαμβάνω, η κλινική εικόνα του παίκτη ήταν ικανοποιητική. Ο Παναθηναϊκός επέμενε να τον πάει στο νοσοκομείο και ο παίκτης συμφωνούσε.

Είδαμε τι έγινε στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ. Από εδώ και πέρα όταν πέφτει κροτίδα και ο κάθε παίκτης λέει ότι ζαλίζεται, τότε θα διακόπτεται ο αγώνας. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και πάνε πίσω το ποδόσφαιρο κι αντί να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, κάνουμε δέκα πίσω. 

Προσωπικά, εάν βρισκόμουν στη θέση του προέδρου του Παναθηναικού, θα ζητούσα να συνεχιστεί το παιχνίδι. Τον συγκεκριμένο γιατρό δεν τον έχω ξαναδεί στη ζωή μου. Είπε πως η εικόνα του Χουάνκαρ ήταν ικανοποιητική, οπότε πιστεύω ότι έπρεπε να συνεχιστεί το ματς. 

Κι εδώ αναφερόμαστε σε έναν παίκτη που έκανε ζέσταμα, δεν έπαιζε. Είμαι απογοητευμένος από τα όσα έγιναν και ως πρόεδρος του Ολυμπιακού, αλλά και ως πρόεδρος της Super League. Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα κακό προηγούμενο, που θα το βρούμε μπροστά μας.

Όσες ώρες βρισκόμουν στ΄ αποδυτήρια προσπαθήσαμε να παραμείνουμε ήρεμοι. Κάποια στιγμή ο γιατρός μου είπε ότι έστελναν απειλητικά μηνύματα στο κινητό του. Του ανέφερα ότι δεν είναι από εμάς, καθώς δεν τον γνωρίζαμε, ούτε εγώ προσωπικά.

Τόνισα στους παίκτες μας να συνεχίσουν, τους είπα πάμε καλά, σκοράραμε, πιστεύω πως θα κερδίσουμε. Ακόμα και ο παίκτες του Παναθηναϊκού ήθελαν να συνεχίσουν. Όλοι θέλαμε να τελειώσει το ντέρμπι.

Τώρα, πια, τα δικαστήρια έχουν το λόγο. Εμείς θέλαμε να παίξουμε, θ’ αποφασίσουν οι αρμόδιες αρχές. Τις επόμενες ημέρες, όμως, θα υπάρξουν εκπλήξεις, περιμένετε και θα δείτε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ως μια διδακτική ιστορία

Στην κορυφή της Ευρώπης ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα