ΑΘΗΝΑ
11:48
|
09.05.2024
Οι υπουργοί Άμυνας Ιράν και Συρίας επικοινώνησαν σήμερα τηλεφωνικά για τα τεκταινόμενα στην περιοχή. Επικοινωνία και των υπουργών Εξωτερικών Ιράν και Αιγύπτου.
Ο Ιρανός υπουργός Άμυνας, Ταξίαρχος Μοχάμεντ Ρεζά Αστιανί
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σύρο ομόλογό του, Αλί Αμπάς, τη Δευτέρα, ο Ιρανός υπουργός Άμυνας, Ταξίαρχος Μοχάμεντ Ρεζά Αστιανί, περιέγραψε τη βάναυση επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων κατά της Γάζας ως «πολιτική αυτοκτονία».

«Αυτή η καταραμένη οντότητα προσπαθεί να αντισταθμίσει τις άνευ προηγουμένου επιχειρησιακές αποτυχίες της και τις αποτυχίες των υπηρεσιών πληροφοριών της, σκοτώνοντας παιδιά και αθώους στη Γάζα», είπε.

Ο Αστιάνι καταδίκασε τα εγκλήματα του Ισραήλ και ιδιαίτερα την επίθεση στο Νοσοκομείο Αλ-Αχλί στις 17 Οκτωβρίου. Τόνισε ότι η κατάσταση στην Παλαιστίνη είναι «οδυνηρή και τραγική».

Επεσήμανε επίσης τις νίκες της αντίστασης στην επιχείρηση «Πλημμύρα του Αλ-Άκσα», προσθέτοντας ότι «μετά από αυτές τις νίκες, η σιωνιστική οντότητα αποκάλυψε τα απάνθρωπα εγκλήματά της στη Γάζα».

Επιπλέον, ο υπουργός Άμυνας του Ιράν καταδίκασε τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στα αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπίου, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό αξιωματικών του συριακού στρατού και Σύριων πολιτών, δηλώνοντας ότι στόχος στόχος του Ισραήλ ήταν να «στείλει ένα μήνυμα ότι αυτή η οντότητα είναι παρούσα σε όλα τα μέτωπα και ικανή για σοβαρή και αποφασιστική απάντηση», παρά την «ευθραυστότητα αυτής της οντότητας σε σύγκριση με τις αντιλήψεις που έχει δημιουργήσει».

Ο Υπουργός Άμυνας της Συρίας εξήρε τις προσπάθειες του Ιράν να παρακολουθεί στενά τις ανησυχίες της Συρίας και του Άξονα Αντίστασης, δηλώνοντας: «Είμαστε βαθιά λυπημένοι για αυτό που συνέβη στη Γάζα και την αγαπημένη Παλαιστίνη και είμαστε βέβαιοι ότι το αίμα των μαρτύρων θα φέρει ντροπή στους Σιωνιστές».

«Η επίθεση αυτής της κατοχικής οντότητας στα αεροδρόμια του Χαλεπίου και της Δαμασκού είναι ενδεικτική της εσωτερικής της αδυναμίας, ειδικά στο πεδίο της μάχης. Θα σταθούμε εναντίον αυτής της εγκληματικής οντότητας για τον ανώτερο σκοπό», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Άμυνας της Συρίας είπε επίσης ότι τα ισραηλινά εγκλήματα στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, ειδικά στη Γάζα, εκθέτουν «τη βρωμιά και τη βαρβαρότητα των υποστηρικτών αυτής της οντότητας στον κόσμο και προκαλούν την υποστήριξη όλων των Αράβων, των Μουσουλμάνων και των ελεύθερων ανθρώπων προς την Παλαιστίνη, προαναγγέλλοντας την τέλος αυτών των εγκληματιών και μια σημαντική καμπή και ήττα για τη Σιωνιστική οντότητα».

Αμιραμπντολαχιάν: Το Ισραήλ προσπαθεί να βγάλει τους Παλαιστίνιους έξω από την Παλαιστίνη

Νωρίτερα σήμερα, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, επεσήμανε ότι «ο απώτερος στόχος του πλαστού και κατοχικού ισραηλινού καθεστώτος είναι η αναγκαστική μετακίνηση των κατοίκων της Γάζας και της Δυτικής Όχθης στην περιοχή του Σινά της Αιγύπτου και σε τμήματα της Ιορδανίας».

Ο Αμιραμπντολαχιάν έκανε αυτή τη δήλωση σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σαμέχ Σούκρι, στο πλαίσιο διπλωματικών διαβουλεύσεων με αξιωματούχους από ισλαμικές χώρες σχετικά με την ανάγκη να σταματήσουν τα εγκλήματα πολέμου κατά του λαού της Γάζας.

Ο κορυφαίος Ιρανός διπλωμάτης ανακοίνωσε για άλλη μια φορά την ετοιμότητα της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της Γάζας μέσω της Αιγύπτου.

Ανέφερε ότι «το Τελ Αβίβ προσπαθεί να ιδρύσει ένα παλαιστινιακό κράτος έξω από την ιστορική γη των Παλαιστινίων, αλλά η αντίσταση έχει υπάρξει το κύριο εμπόδιο για την πραγματοποίηση των προβληματικών ονείρων των Σιωνιστών».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Ημέρα της Νίκης: Στιγμιότυπα από την ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν

Επιστολή κοινής πρωτοβουλίας στα αριστερά κόμματα από τον Αλέξη Χαρίτση

Τη διακοπή μεταφοράς όπλων στο Ισραήλ επιβεβαίωσε ο Λόιντ Όστιν

Δέσμευση Ραϊσί για οπτικές ίνες οικιακής και εταιρικής χρήσης σε όλη τη χώρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα