ΑΘΗΝΑ
07:39
|
02.05.2024
Τέλος στην αυτόνομη πορεία της ιστορικής συνεταιριστικής ναυτιλιακής εταιρείας του νησιού, που ιδρύθηκε το 1967, μετά το ναυάγιο του πλοίου «Ηράκλειον».
Oι μέτοχοι της AΝΕΚ θα λάβουν 0,1217 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της Attica
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το σχέδιο συγχώνευσης με απορρόφηση της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρίας Κρήτης Α.Ε. (ΑΝΕΚ), ενέκρινε, χθες Δευτέρα, το διοικητικό συμβούλιο της Attica Ανώνυμος Εταιρία Συμμετοχών, βάζοντας και τυπικά τέλος στην αυτόνομη πορεία της ιστορικής συνεταιριστικής ναυτιλιακής εταιρείας του νησιού, που ιδρύθηκε το 1967, μετά το ναυάγιο του πλοίου «Ηράκλειον».

Όπως ανακοινώθηκε, οι μέτοχοι της AΝΕΚ θα λάβουν 0,1217 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της Attica, ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής 0,30 ευρώ, για κάθε μία παλαιά, κοινή ή προνομιούχα, ονομαστική μετοχή της AΝΕΚ, ονομαστικής αξίας εκάστης 0,30 ευρώ.

Οι μέτοχοι της Attica θα εξακολουθήσουν να κατέχουν τον ίδιο αριθμό κοινών μετοχών της Attica, που κατείχαν πριν από την επσυγχώνευση.

Συνεπεία της έκδοσης νέων μετοχών που θα διατεθούν στους μετόχους της AΝΕΚ, το μετοχικό κεφάλαιο της Attica θα αυξηθεί κατά το ποσό των 8.207.505 ευρώ με την έκδοση 27.358.350 νέων άυλων, κοινών, ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας εκάστης 0,30 λεπτών.

Οι δανειακές υποχρεώσεις της AΝΕΚ που απορρέουν από το κοινό και το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο καθώς και τον λοιπό τραπεζικό δανεισμό της AΝΕΚ, την αγορά των οποίων έχει συμφωνήσει η Attica, θα αποσβεσθούν λόγω συγχύσεως με την επέλευση των αποτελεσμάτων της συγχώνευσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ο Κουτσούμπας

Αυξήθηκε και άλλο το 2023 η κερδοφορία της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα

Δεκαπλάσια κέρδη για την Samsung έφερε η άνοδος στις τιμές των τσιπ μνήμης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα