ΑΘΗΝΑ
13:34
|
01.05.2024
«Είναι προφανές ότι η επιλογή του κ. Κασσελάκη είναι επιλογή μετάλλαξης, μετακόμισης του ΣΥΡΙΖΑ από την Αριστερά σε άλλους πολιτικούς χώρους».
Θα πρέπει να σέβεται το καταστατικό γιατί δεν βγήκε εν λευκώ πρόεδρος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανοιχτά πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη, εξαπέλυσε σήμερα το πρωί ο Νίκος Φίλης από το στούντιο του OPEN, μετά την ανακοίνωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μέσω Twitter, που τον έθεσε εκτός κόμματος μαζί με τους Πάνο Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα.

«Εδώ υπάρχει αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Φίλης, από «εξωπολιτικούς παράγοντες». «Δυστυχώς. Το λέω μετά λόγου γνώσεως και θα φανεί, ήδη φαίνεται κάθε μέρα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το εάν είναι πλέον μέλος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη χθεσινή ανάρτηση του κ. Κασσελάκη, ο κ. Φίλης απάντησε καταφατικά, λέγοντας πως για τη διαγραφή του θα πρέπει να αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα: «Είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.Την ιδιότητά μου αυτή δεν μπορεί να την αφαιρέσει ο κ. Κασσελάκης. Υπάρχουν διαδικασίες, καταστατικό και την ιδιότητά μου ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ την έχω υποστηρίξει και την υποστηρίζω με το παράδειγμά μου το καθημερινό», ανέφερε.

«Αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ  προκαλούν έναν περαιτέρω εκφυλισμό, μια γελοιοποίηση του κόμματος. Ακούω από πολύ κόσμο “ντρέπομαι να πω τι γίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ”», ανέφερε.

Πρόσθεσε μάλιστα πως «ένα κόμμα που προσέφερε και μπορεί να προσφέρει ακόμα στην ελληνική κοινωνία, ένα κόμμα της αριστεράς οδηγείται σε εκφυλισμό και διάλυση. Είναι λυπηρό ότι αυτό το ρόλο ανέλαβε ο κ. Κασσελάκης, ένα πρόσωπο άγνωστο στο ελληνικό κοινό και μέλος μόλις ενός μηνός πριν γίνει πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Θα πρέπει να σέβεται το καταστατικό γιατί δεν βγήκε εν λευκώ πρόεδρος, βγήκε με ένα συνέδριο που είχε αποφάσεις και με αυτές πορευόμαστε μέχρι να αλλάξουν στο επόμενο συνέδριο και με ένα καταστατικό που διαμορφώνει όρους λειτουργίας. Το να απολύει σε εισαγωγικά λες και είμαστε πολυεθνική, λες και αυτός είναι CEO, από την Αμερική μέσω Twitter, δεν είναι λειτουργία κόμματος αυτή», ανέφερε μιλώντας για τη διαγραφή του.

«Είναι προφανές ότι η επιλογή του κ. Κασσελάκη είναι επιλογή μετάλλαξης, μετακόμισης του ΣΥΡΙΖΑ από την Αριστερά σε άλλους πολιτικούς χώρους», τόνισε ο κ. Φίλης προαναγγέλλοντας σοβαρή αντίδραση της βάσης και ζητώντας συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Προχώρησε δε ένα βήμα παραπέρα ταυτίζοντας τον κ. Κασσελάκη με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. «Συμφωνούν οι κ.κ. Κασσελάκης και Μητσοτάκης. Είναι παλιοί γνώριμοι Έκανε εκστρατεία προκειμένου να βγει ο Μητσοτάκης πρόεδρος στη ΝΔ , αρθρογραφούσε υπέρ του. Είναι ένας άνθρωπος που έχει άλλες απόψεις, βρήκε την πόρτα ανοιχτή και κατέλαβε τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε προσθέτοντας πως ήταν λάθος Τσίπρα η πρόβλεψη του καταστατικού ότι ένα άτομο με μόλις έναν μήνα στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει πρόεδρος του κόμματος.

Προέβλεψε δε, ότι αυτό στο οποίο πάει να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ένα μικρό κόμμα χωρίς κύρος, μια σκιά του κυβερνητικού κόμματος που προσέφερε στη χώρα», αναφερόμενος και στα απογοητευτικά αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα