ΑΘΗΝΑ
15:08
|
28.04.2024
Δημοσιεύματα στον ισραηλινό Τύπο αναφέρουν πως η διστακτικότητα γύρω από μια χερσαία επέμβαση στη Γάζα εντείνεται υπό τον φόβο του ανοίγματος μετώπου στο βορρά.
Η δεδηλωμένη πρόθεση της Χεζμπολάχ να συμπαρασταθεί στη Γάζα σε περίπτωση χερσαίας ισραηλινής εισβολής βαραίνει ιδιαίτερα στους υπολογισμούς των Ισραηλινών αξιωματούχων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ, δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν επιδιώκει μια αντιπαράθεση με τον Λίβανο. Ο στόχος των ισραηλινών δυνάμεων είναι να επικεντρωθούν στη Γάζα για να «καταστρέψουν την υποδομή της Χαμάς», υποστήριξε.

«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στον Λίβανο… Θέλω να τονίσω ότι δεν επιδιώκουμε αντιπαράθεση στα βόρεια σύνορά μας ή με οποιονδήποτε άλλο. Έχουμε επικεντρωθεί στην καταστροφή της υποδομής της Χαμάς και στην επιστροφή των πολιτών μας στα σπίτια τους», είπε ο Χέρτζογκ.

Υπάρχουν έντονες ανησυχίες στου κόλπους του ισραηλινού στρατού σχετικά με το ενδεχόμενο ακύρωσης με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας της ανακοινωμένης χερσαίας εισβολής στη Γάζα, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα.

Ο Νετανιάχου είναι διστακτικός σχετικά με την έναρξη της επιχείρησης, επικαλούμενος ανησυχίες για κλιμάκωση τόσο στο νότιο όσο και στο βόρειο μέτωπο, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Αυτές οι ανησυχίες έρχονται καθώς η IOF αντιμετωπίζει μια λεπτή ισορροπία μεταξύ της στρατιωτικής αναγκαιότητας και του κινδύνου πολιτικών επιπτώσεων. Σύμφωνα με την ευρείας κυκλοφορίας ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth, υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία στο στρατό σχετικά με την πιθανή καθυστέρηση ή ακόμα και ακύρωση της χερσαίας εισβολής.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η ομάδα της Λιβανικής Αντίστασης Χεζμπολάχ θα μπορούσε ουσιαστικά να κρατήσει τις ισραηλινές δυνάμεις απασχολημένες με τις ενέργειές της. Με αυτόν τον τρόπο, το «Ισραήλ» θα επωμιζόταν ένα δυσανάλογο κόστος σε σύγκριση με το σχετικά ελάχιστο τίμημα που πλήρωσε η Χεζμπολάχ.

Σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph αναφέρεται ότι οι συγκρούσεις με τη Χεζμπολάχ στα σύνορα του Λιβάνου περιπλέκουν σημαντικά τους ισραηλινούς σχεδιασμούς για χερσαία εισβολή στη Γάζα. Οι κλιμακούμενες αντιπαραθέσεις στο βορρά έχουν καθυστερήσει το στρατηγικό χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλείται το βρετανικό πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός έχει αναβάλει την χερσαία εισβολή της στη Γάζα λόγω των εντεινόμενων συγκρούσεων κατά μήκος των βόρειων συνόρων με τον Λίβανο.

Το ισραηλινό Channel 14 επικαλέστηκε ανώνυμους αξιωματούχους που εξέφρασαν επιφυλάξεις σχετικά με μια χερσαία εισβολή στη Γάζα αυτή τη στιγμή. Οι συνεχιζόμενες εχθροπραξίες κατά μήκος των βόρειων συνόρων ενίσχυσαν την αντίληψη ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσει μια χερσαία εισβολή, αναφέρθηκε.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

ΜέΡΑ25 για έφοδο ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα