ΑΘΗΝΑ
06:56
|
01.03.2024
«Βρισκόμαστε σε πολύ επικίνδυνη συγκυρία», τόνισε ο πρόεδρος του ιδρύματος Ατζάι Μπάνγκα και διερωτήθηκε σαν Κασσάνδρα: «Πόσος χρόνος μένει άραγε μέχρι την επόμενη πανδημία;»
Ατζάι Μπάνγκα, πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Βρισκόμαστε σε μια πολύ επικίνδυνη συγκυρία» υποστήριξε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ατζάι Μπάνγκα σημειώνοντας πως οι γεωπολιτικές εντάσεις δημιουργούν «σοβαρό» κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία.

«Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ξεπέρασε χθες για λίγο το 5%, πρόκειται για αποδόσεις που δεν έχουμε δει ξανά. Έτσι ναι, (η απειλή) είναι εκεί και παραμονεύει στις σκιές», δήλωσε ο Μπάνγκα στη διάρκεια του ετήσιου επενδυτικού φόρουμ Future Investment Initiative (FII, Πρωτοβουλία για τις Επενδύσεις του Μέλλοντος) στο Ριάντ, που συχνά αποκαλείται το «Νταβός της ερήμου».

«Και έπειτα, πόσος χρόνος μένει άραγε μέχρι την επόμενη πανδημία;», διερωτήθηκε.

«Γίνονται τόσα πολλά στον κόσμο και τη γεωπολιτική με τους πολέμους που βλέπουμε και μ’ αυτό που συνέβη πρόσφατα στο Ισραήλ και τη Γάζα. Σε τελική ανάλυση, όταν τα βάζεις όλα αυτά μαζί, πιστεύω πως ο αντίκτυπος στην οικονομική ανάπτυξη είναι ακόμα πιο σοβαρός», προειδοποίησε ο Ατζάι Μπάνγκα και συμπλήρωσε:

Ενώ όλα φαίνονται καλύτερα απ’ ό,τι περιμέναμε πριν από λίγο καιρό στον αναπτυσσόμενο κόσμο, πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ επικίνδυνη συγκυρία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άγνωστο πότε θα γίνουν γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες ανοικτά της Κρήτης

G20: Κοινό φορολογικό σχέδιο για τους περπλούσιους ζητά η Βραζιλία

Εγκαινιάστηκε εργοστάσιο της Siemens στη Τζέντα

Κυβερνητικά μέτρα για δήθεν μείωση της ακρίβειας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα