ΑΘΗΝΑ
18:18
|
28.04.2024
12 βουλευτές του ΚΚΕ απαιτούν να μην γίνει η 112 πτέρυγα μάχης στην Ελευσίνα ορμητήριο για τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ΚΚΕ κατέθεσε σήμερα ερώτηση, αναφορικά με την παραχώρηση στις ΗΠΑ της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα, προς τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών.

Η ερώτηση αναλυτικά:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα που η κυβέρνηση δεν έχει διαψεύσει, μετά την αποστολή των φρεγατών στην Ανατολική Μεσόγειο και την ενεργοποίηση της βάσης της Σούδας, η κυβέρνηση έχει προχωρήσει ήδη στο επόμενο βήμα, παραχωρώντας την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, όπου οι Αμερικανοί θα μετασταθμεύσουν δεκάδες αεροσκάφη τους, υποστηρικτικά μεταγωγικά, ιπτάμενα τάνκερ, ένα πραγματικό ορμητήριο πολέμου για τη Μέση Ανατολή.

Αυτό καθώς την ίδια ώρα η βάση της Σούδας φέρεται να έχει “φρακάρει” από τον συνωστισμό μεταγωγικών, κατασκοπευτικών και άλλων αεροπλάνων.

Η πατρίδα μας δεν μπορεί να είναι ναύσταθμος ή αεροπορική βάση πολεμικών δολοφονικών σχεδίων. Οι ματωμένες μπίζνες οικονομικών συμφερόντων και οι ανταγωνισμοί τους για το μοίρασμα της πίτας δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού.

Η κυβέρνηση αντί να υλοποιεί την απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου για αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους, που είναι η μόνη ειρηνική διέξοδος, αναλαμβάνει πολύ βαριές ευθύνες, συμμετέχοντας ακόμα πιο ενεργά στο μακελειό των λαών της Μέσης Ανατολής και κατά συνέπεια μετατρέπει τη χώρα μας σε στόχο αντιποίνων.

Το ΚΚΕ απαιτεί:

  • Καμία αξιοποίηση της στρατιωτικής βάσης της Ελευσίνας από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.
  • Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Ψαρά”. Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
  • Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. υπουργοί:

– Τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση, ώστε να μην υπάρξει καμία αξιοποίηση της 112 πτέρυγας μάχης στην Ελευσίνα για τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας στο μακελειό στη Μέση Ανατολή». 

(Η ερώτηση κατατέθηκε από τους βουλευτές: Τσοκάνης Χρήστος, Παπαναστάσης Νίκος, Μαρίνος Γιώργος, Παφίλης Θανάσης, Αμπατιέλος Νίκος, Γκιόκας Γιάννης, Δάγκα Βιβή, Διγενή Σεμίνα, Κανέλλη Λιάνα, Κατσώτης Χρήστος, Κτενά Αφροδίτη, Μανωλάκου Διαμάντω).

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Είναι γνωστό σε ποια συμμαχία ανήκει η χώρα μας»

Επισημαίνεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, προσπάθησε να υποβαθμίσει τους ισχυρισμούς περί μετατροπής της πτέρυγας σε αμερικανική βάση, τονίζοντας επιπλέον ότι δεν ταιριάζει στις αρμοδιότητες του να απαντά για επιχειρησιακά ζητήματα, που σχετίζονται με «συμμαχικές υποχρεώσεις της χώρας»:

«Η επίσημη ενημέρωση που έχουμε είναι ότι ως προς τα C-130, που γράφτηκε καταρχάς, είναι μεταγωγικά αεροσκάφη κι όχι μαχητικά κι, επίσης, δεν έχει μετατραπεί και σε αμερικανική βάση, όπως γράφτηκε, η 112 πτέρυγα μάχης.

Είναι γνωστό σε ποια συμμαχία ανήκει η χώρα μας και ποια είναι η σαφής μας θέση για τις εξελίξεις. Και διατυπώνεται και από τον Πρωθυπουργό και από τους αρμόδιους Υπουργούς και νομίζω είναι μια συνεπής και διαχρονική στάση.

Από εκεί και πέρα, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε, και ούτε εγώ από τη θέση που βρίσκομαι, επιχειρησιακά ζητήματα, που σχετίζονται με συμμαχικές υποχρεώσεις μας. Ούτε, λοιπόν, μπορώ να σας πω κάτι περισσότερο, παρά μόνο αυτά που σας λέω με σαφήνεια, σύμφωνα και με την επίσημη ενημέρωση που έχουμε».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Λευκός Οίκος: Το Ισραήλ συμφώνησε να ακούσει τις ανησυχίες των ΗΠΑ πριν από οποιαδήποτε κίνηση στη Ράφα

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο τη Δευτέρα για συνομιλίες σχετικά με πιθανή εκεχειρία

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα