ΑΘΗΝΑ
09:52
|
28.04.2024
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός βρέθηκε στα σύνορα για πρώτη φορά από την έκρηξη της έντασης στα σύνορα με το Ισραήλ.
Ο Νατζίμπ Μικάτι, ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, στα σύνορα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα σύνορα της χώρας του με το Ισραήλ μετέβη σήμερα, για πρώτη φορά από την αύξηση της έντασης έπειτα από τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου ο Λιβανέζος υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Νατζίμπ Μικάτι.

Ο Μικάτι συνάντησε στρατιωτικούς που έχουν αναπτυχθεί σε κοντινή απόσταση από την αποστολή κυανοκράνων του ΟΗΕ θέλοντας να δείξει πως παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση στα επικίνδυνα τεταμένα σύνορα της χώρας του με το Ισραήλ και αφού ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ, σείχης Ναΐμ Κασίμ, είχε δηλώσει πως η οργάνωσή του είναι «στην καρδιά του πολέμου για την υπεράσπιση της Γάζας και την αντιμετώπιση της κατοχής». Εξέφρασε δε την αποφασιστικότητα της οργάνωσης να αναλάβει δράση και να κάνει «ο,τιδήποτε κριθεί απαραίτητο».

Πανταχού παρούσα και η πρέσβειρα των ΗΠΑ

«Παρούσα» στις εξελίξεις στο Λίβανο δήλωσε πιο πριν η πρέσβειρα των ΗΠΑ, Ντόροθι Σι, που δήλωσε πως οι ΗΠΑ και ο λιβανέζικος λαός «απορρίπτουν τις απειλές» να εμπλακεί η χώρα «σε ένα νέο πόλεμο».

«Είμαστε εδώ… για να πούμε πως η δέσμευσή μας στον λιβανέζικο λαό είναι πολύ πιο ισχυρή από οποιαδήποτε δειλή πράξη βίας ή τρομοκρατίας» είπε στη συνέχεια η Αμερικανίδα διπλωμάτισσα με αφορμή τη συμμετοχή της σε τελετή μνήμης για την 40ή επέτειο από τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας του 1983 σε στρατώνα Αμερικανών πεζοναυτών στην Βηρυτό που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 241 Αμερικανών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα