ΑΘΗΝΑ
10:53
|
03.05.2024
Από τύχη, οι εκρήξεις προκάλεσαν τον ελαφρύ τραυματισμό περίπου 20 ατόμων και θραύση κρυστάλλων σε παράθυρα κτιρίων δίχως να επηρεαστεί η ομαλή λειτουργία.
Ο πυρηνικός σταθμός Khmelnytskyi στη δυτική Ουκρανία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το φόβο πυρηνικού δυστυχήματος συνεπεία των εχθροπραξιών που συνεχίζονται εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο στην Ουκρανία επανάφεραν αργά το βράδυ της Τρίτης, 24 Οκτωβρίου,

Ο πυρηνικός σταθμός του Χμελνίτσκι

οι ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν απόψε κοντά στον πυρηνικό σταθμό του Χμελνίτσκι που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της χώρας αρκετά κοντά σε…στρατιωτικό αεροδρόμιο. Ωστόσο, από καθαρή τύχη, οι εκρήξεις προκάλεσαν τον ελαφρύ τραυματισμό περίπου 20 ατόμων και θραύση κρυστάλλων σε κάποια από τα παράθυρα παρακείμενων των κτιρίων δίχως να επηρεαστεί για πολύ η ομαλή λειτουργία ή σύνδεσή του με το δίκτυο παραγωγής ενέργειας.

Σε σχετική ανακοίνωση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας το ΟΗΕ (ΙΑΕΑ) αναφέρεται πως από τις εκρήξεις διακόπηκε προσωρινά η ηλεκτροδότηση σε ορισμένους σταθμούς παρακολούθησης του επιπέδου της ραδιενέργειας, εκτός της πυρηνικής μονάδας.

Ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ, Ραφαέλ Γκρόσι, σχολίασε πως η θραύση πολλών τζαμιών σε παράθυρα του πυρηνικού σταθμού δείχνει «πόσο κοντά ήταν» οι βόμβες. Ο ίδιος κατέληξε προειδοποιώντας πως «την επόμενη φορά ίσως να μην σταθούμε τόσο τυχεροί».

Δίχως να έχει προηγηθεί οιαδήποτε έρευνα για την αιτία των εκρήξεων, ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έσπευσε να κατηγορήσει τη Ρωσία πιθανολογώντας πως επρόκειτο για στοχευμέν επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, προτείνοντας να της επιβληθούν έτι σκληρότερες κυρώσεις.

«Κάθε ρωσικό πλήγμα, ιδίως εκείνα που είναι θρασύτατα, όσο το σημερινό» ενισχύουν το επιχείρημα ότι «η πίεση στο κράτος τρομοκράτη είναι ανεπαρκής» είπε ο Ζελένσκι, ενώ λίγη ώρα πριν το ουκρανικό υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε ότι από τις ζημιές που προκάλεσαν τα ωστικά κύματα τραυματίστηκαν 20 άνθρωποι και έμειναν δίχως ρεύμα για λίγες ώρες περίπου 1.800 νοικοκυριά στις πόλεις Νετίσιν και Σλάβουτα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα από τους θεατές

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα