ΑΘΗΝΑ
18:33
|
30.04.2024
Παραμένει άγνωστο αν οι Ρεπουμπλικανοί θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες 217 ψήφους για τον υποψήφιό τους.
Μάικ Τζόνσον
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο υποψήφιο όρισαν οι Ρεπουμπλικανοί για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία παραμένει ακέφαλη μετά την καθαίρεση του Κέβιν Μακάρθι στις 3 Οκτωβρίου. Ο βουλευτής Μάικ Τζόνσον είναι η τέταρτη συνολικά επιλογή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος σε διάστημα δύο εβδομάδων και η δεύτερη μέσα σε μια ημέρα. Ο Μάικ Τζόνσον επελέγη μετά από τρεις ψηφοφορίες αργά το βράδυ της Τρίτης 24 Οκτωβρίου.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Τομ Έμερ, αρμόδιος για την πειθαρχία της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο οποίος είχε ονομαστεί ως υποψήφιος, απέσυρε την υποψηφιότητά του δεχόμενος πιέσεις από βουλευτές που πρόσκεινται στο στρατόπεδο του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.

Οι Ρεπουμπλικανοί διαθέτουν οριακά την πλειοψηφία σε σχέση με τους Δημοκρατικούς στο εν λόγω σώμα του Κογκρέσου, αλλά αδυνατούν να καταλήξουν σε έναν υποψήφιο κοινής αποδοχής ώστε να καλυφθεί η θέση του Προέδρου. Παραμένει, λοιπόν, άγνωστο αν ο Μάικ Τζόνσον θα καταφέρει να συγκεντρώσει τις απαραίτητες 217 ψήφους για να εκλεγεί.

Η Ρεπουμπλικανή βουλεύτρια Ελίζ Στεφάνικ ανακοίνωσε ότι ο Μάικ Τζόνσον επικράτησε στην τρίτη και τελική ψηφοφορία με 128 ψήφους έναντι των 29 που απέσπασε ο άλλος υποψήφιος, βουλευτής Μπάιρον Ντόναλντ.

«Κάνουμε συνεχώς το ίδιο πράγμα, το οποίο εκτιμώ ότι είναι ο ορισμός της παράνοιας», δήλωσε ο βουλευτής του Ουισκόνσιν, Μάικ Γκάλαχερ στο Politico.  

Ο Μάικ Τζόνσον είναι νομικός και πρώην ραδιοφωνικός παραγωγός, ο οποίος εκλέγεται στη Βουλή των Αντιπροσώπων από το 2016. Το 2020 ήταν εκ των στελεχών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που αμφισβήτησαν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

ΜέΡΑ25 για ίδρυση ακροδεξιού σωματείου στη Θεσσαλονίκη: «Ούτε να το σκέφτεστε!»

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ο Κουτσούμπας

Μητσοτάκης: Οι κρίσεις για το Μάτι δεν είναι οριστικές-Μπορούν να επανεξεταστούν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα