ΑΘΗΝΑ
13:26
|
10.05.2024
Εξελέγη νέος πρόεδρος με 220 ψήφους έναντι 209 που πήρε ο Δημοκρατικός Χακίμ Τζέφρις.
Ο Μάικ Τζόνσον
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο τέταρτος γύρος ψηφοφορίας μεταξύ των μελών της αμερικανικής βουλής των Αντιπροσώπων που διεξήχθη απόψε ήταν και ο «τυχερός». Εξελέγη με ευρεία πλειοψηφία ο (έτερος εκλεκτός του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ) Μάικ Τζόνσον από τη Λουιζιάνα.

Ο Μάικ Τζόνσον ενώ δέχεται τα συγχαρητήρια από συναδέλφους του Ρεπουμπλικάνους

Ο Ρεπουμπλικάνος νέος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων εξελέγη με 220 ψήφους (τρεις παραπάνω από τις ελάχιστες 217 ψήφους που απαιτούνταν) έναντι 209 που πήρε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών, Χακίμ Τζέφρις.

Σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην πλατφόρμα Χ, ο Μάικ Τζόνσον ευχαρίστησε τους συναδέλφους του στη βουλή και όσους τον τίμησαν με την ψήφο του ώστε να εκλεγεί 56ος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Για πρώτη φορά μετά από μέρες ο Τζόνσον κατάφερε να εξασφαλίσει τη συντριπτική πλειοψηφία των ψήφων της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων μετά τις αποτυχίες των Στιβ Σκαλίζ,Τζιμ Τζόρνταν και Τομ Έμερ έπειτα από την καθαίρεση του Κέβιν Μακάρθι στις 3 Οκτωβρίου.

Κατά το πρόσφατο παρελθόν έχει εκφράσει, μεταξύ άλλων, άκρως συντηρητικές και αντιφεμινιστικές θέσεις κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση αλλά και κατά της αναγνώρισης του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξανά τον Μισούστιν προτείνει για πρωθυπουργό ο Πούτιν

Ράφα: Ισραηλινά τανκς «έκοψαν» την πόλη στη μέση

Τσαντ: Αμφισβητεί τα εκλογικά αποτελέσματα η αντιπολίτευση

Αποκλειστική συνέντευξη στον «Dr.Phil» έδωσε ο Νετανιάχου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα