ΑΘΗΝΑ
13:21
|
02.05.2024
Οι εκρήξεις στην πόλη Τάμπα προκάλεσαν έξι τραυματίες και άμεση διενέργεια έρευνας από ειδικές υπηρεσίες του αιγυπτιακού στρατού.
Ρουκέτες στον ουρανό της Αιγύπτου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοβαρή ανησυχία προκαλούν στο φόντο του μακελειού στη Λωρίδα της Γάζας οι εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα το πρωί στις αιγυπτιακές πόλεις Τάμπα (που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ) και στη Νουέιμπα, (περίπου 70 χλμ πιο μακριά).

Από την έκρηξη της ρουκέτας σε κατοικημένη περιοχή της πόλης Τάμπα τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι. Αντίθετα δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός από την έκρηξη στην πόλη Νουέιμπα.

Η πόλη Τάμπα απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από την ισραηλινή πόλη Εϊλάτ που χτυπήθηκε την Τετάρτη το βράδυ από ρουκέτα της Χαμάς ενώ η πόλη Νουέιμπα απέχει 50 χλμ νοτίως της πόλης Τάμπα.

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι μιλώντας στο Ρόιτερς αρκέστηκαν να δηλώσουν πως εξακολουθούν να συγκεντρώνουν περισσότερες πληροφορίες για τα δύο συμβάντα αποφεύγοντας να υποδείξουν πιθανούς υπόπτους.

Αντίθετα, Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος έσπευσε να δηλώσει πως οι δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν «από περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας» σε απόστασή άνω των 200 χιλιομέτρων.

Ειδικότερα ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντανιέλ Χαγκάρι, δήλωσε πως Ισραηλινοί στρατιωτικοί εντόπισαν «μία απειλή» από την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας σήμερα το πρωί προσθέτοντας πως στάλθηκαν μαχητικά στην περιοχή και ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης. «Κατά την αντίληψή μας, η πρόσκρουση στην Αίγυπτο πηγάζει από αυτή την απειλή. Το Ισραήλ θα συνεργαστεί με την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ ενισχύοντας την άμυνα έναντι απειλών από την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας» πρόσθεσε με νόημα, υπαινισσόμενος εμμέσως τους Χούθι που ελέγχουν μεγάλο μέρος της Υεμένης και διαθέτουν τεχνογνωσία κατασκευής πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς (άνω των 200 χλμ).

Την Τρίτη εκπρόσωπος του στρατού της Σαουδικής Αραβίας αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη προς το Ισραήλ. Οι Χούθι της Υεμένης είχαν κάνει επιθέσεις με drone και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στις 19 Οκτωβρίου που στη συνέχεια καταρρίφθηκαν από πυραύλους του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Carney που πλέει αυτή την περίοδο στη βόρεια Ερυθρά Θάλασσα.

Σε κάθε περίπτωση, το Πεντάγωνο απέφυγε ως σήμερα το απόγευμα να πάρει θέση για την περιοχή από την οποία εκτοξεύτηκαν οι δύο ρουκέτες στην Αίγυπτο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΜεΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα