ΑΘΗΝΑ
10:08
|
04.05.2024
Συγκεκριμένα, η Πρωθυπουργός εξήγγειλε μέτρα όπως «μαθήματα γονικής μέριμνας» ή «ποινές κοινωφελούς εργασίας» σε «γονείς που αποφεύγουν τα γονεϊκά τους καθήκοντα».
Η πρωθυπουργικός της Γαλλιας Ελιζαμπέτ Μπορν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 26 Οκτωβρίου, η Γαλλίδα πρωθυπουργός, Ελιζαμπέτ Μπορν, παρουσίασε ένα σχέδιο «αποτροπής ταραχών», το οποίο, σε σύμπνοια με προηγούμενες δηλώσεις του Μακρόν, βάζει στο στόχαστρο τους γονείς των νέων που θα συμμετάσχουν σε «εξεγέρσεις».

Συγκεκριμένα, η Πρωθυπουργός εξήγγειλε μέτρα, όπως «μαθήματα εκπαίδευσης γονικής μέριμνας» ή «ποινές κοινωφελούς εργασίας» σε «γονείς που αποφεύγουν τα γονεϊκά τους καθήκοντα», ζητώντας «καμία πράξη να μη μείνει ατιμώρητη».

Σε αντίστοιχες δηλώσεις είχε προχωρήσει και ο Εμανουέλ Μακρόν πριν λίγο καιρό, τονίζοντας πως «υπάρχει ανάγκη για αποκατάσταση της εξουσίας, σε κάθε επίπεδο, και πάνω απ’ όλα στην οικογένεια».

Ακόμα, όσον αφορά την ψηφιακή παρουσία των νέων, η κυβέρνηση θέλει να εισαγάγει μια «ψηφιακή απαγόρευση», η οποία θα επιτρέπει την αναστολή λογαριασμών που δημοσιεύουν «βίαιο περιεχόμενο» ή «περιεχόμενο που ενθαρρύνει τη βία» για διάστημα 6 μηνών.

Οι αποφάσεις αυτές έρχονται στον απόηχο των κινητοποιήσεων του περασμένου καλοκαιριού, που ακολούθησαν την δολοφονία του 17χρονου Ναέλ στις 27 Ιουνίου από αστυνομικό στην περιοχή Ναντέρ του Παρισιού.

Στις διαδηλώσεις αυτές συμμετείχαν κατά πλειοψηφία νεαρά άτομα, με μόλις έναν στους πέντε να ξεπερνά τα 25 έτη, σύμφωνα με την Μπορν. Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια ακολούθησαν χιλιάδες συλλήψεις και προσαγωγές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γιατί η πτώση του Τσάσοφ Γιαρ είναι καμπή στο Ρωσοουκρανικό

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ευρωπαϊκών στόχων

Ερντογάν: Αναμένει επίθεση της Δύσης κατόπιν αναστολής εμπορίου με το Ισραήλ

Αναβλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα