ΑΘΗΝΑ
04:10
|
17.05.2024
«Χρειαζόμαστε ανθρωπιστική κατάπαυση πυρός προκειμένου η βοήθεια αυτή να μπορέσει να φθάσει σε αυτούς που την έχουν ανάγκη».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση για συνεχή παροχή βοήθειας στην Γάζα απηύθυνε σήμερα ο ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες Φιλίπε Λαζαρίνι, σε συνέντευξη Τύπου στην Ιερουσαλήμ, τονίζοντας πως όλο και περισσότεροι Παλαιστίνιοι αναμένεται να χάσουν τη ζωή τους όσο συνεχίζεται το σφυροκόπημα στη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ.

«Τη στιγμή που μιλάμε, πεθαίνουν άνθρωποι στη Γάζα, δεν πεθαίνουν μόνο εξαιτίας των βομβών και των πληγμάτων, πολύ περισσότεροι θα πεθάνουν σύντομα λόγω των επιπτώσεων της πολιορκίας που έχει επιβληθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το σημερινό σύστημα είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι σημαντική και συνεχής βοήθεια, χρειαζόμαστε ανθρωπιστική κατάπαυση πυρός προκειμένου η βοήθεια αυτή να μπορέσει να φθάσει σε αυτούς που την έχουν ανάγκη

Ακόμη, δεν παρέλειψε να σχολιάσει την ανεπάρκεια της ανθρωπιστικής βοήθειας που έχει καταφέρει προς το παρόν να φθάσει στη Λωρίδα της Γάζας.

Πρόσθεσε επίσης πως ο οργανισμός του έχει επιβεβαιώσει τον θάνατο 57 εργαζομένων του στον μικρό παλαιστινιακό θύλακα από την αρχή της σύγκρουσης. 

Με τη σειρά της η Ραβίνα Σαμντασανί, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, εξέφρασε ανησυχία για την διάπραξη εγκλημάτων πολέμου.

Ανησυχούμε για το γεγονός ότι διαπράττονται εγκλήματα πολέμου. Ανησυχούμε για τη συλλογική τιμωρία που επιβάλλεται στους κατοίκους της Γάζας ως ανταπάντηση στις φρικτές επιθέσεις της Χαμάς, που επίσης συνιστούν εγκλήματα πολέμου.

«Κανένα μέρος στη Γάζα δεν είναι ασφαλές. Το να αναγκάζονται οι άνθρωποι να μετακινηθούν κάτω από αυτές τις συνθήκες… και ενώ βρίσκονται υπό πλήρη πολιορκία δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες αναφορικά με βίαιες μετακινήσεις, που συνιστούν έγκλημα πολέμου», τόνισε η εκπρόσωπος.

Στρεφόμενη προς τη παλαιστινιακή αντίσταση ανέφερε πως «οι τυφλές επιθέσεις που γίνονται από παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της εκτόξευσης μη κατευθυνόμενων ρουκετών στο Ισραήλ, πρέπει να σταματήσουν».

«Πρέπει να απελευθερώσουν άμεσα και χωρίς όρους όλους τους αμάχους που έχουν συλληφθεί και συνεχίζουν να κρατούνται. Η ομηρεία συνιστά επίσης έγκλημα πολέμου», συμπλήρωσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Β.Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα