ΑΘΗΝΑ
00:09
|
29.09.2024
Παραιτήθηκε έπειτα από σφοδρές αντιδράσεις για τη μετακίνηση γιατρών του Βενιζελείου νοσοκομείο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου ώστε να καλυφθούν εφημερίες.
Ο Χάρης Λυδάκης, ο διοικητής του Βενιζελείου νοσοκομείου Ηρακλείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ηχηρή παραίτηση του Χάρη Λυδάκη, νέου διοικητή του Βενιζελείου νοσοκομείου στο Ηράκλειο της Κρήτης, μια εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χάρης Λυδάκης υπέβαλε την παραίτησή του στην 7η Υπεύθυνη Υγείας Κρήτης, παραιτούμενος από τη θέση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και από τα καθήκοντα του Διοικητή του νοσοκομείου.

Αυτή η απόφαση φαίνεται να συνδέεται με τις πρόσφατες μετακινήσεις παθολόγων από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου για την κάλυψη εφημεριών. Ο ίδιος ο Διοικητής εξέφρασε την αντίθεσή του σε αυτήν την κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας ζητήθηκε από τον κ. Λυδάκη η μετακίνηση παθολόγου στο νοσοκομείο Ρεθύμνου για την κάλυψη εφημερίας ωστόσο εκείνος φέρεται να αρνήθηκε. Ίδιες πληροφορείς αναφέρουν όπως του έγινε σαφές ότι σε περίπτωση που μείνει ακάλυπτη η εφημερία στο Ρέθυμνο θα φέρει ο ίδιος ευθύνη και μάλιστα ποινική. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Λυδάκης, που δεν ήταν νέος διοικητής ούτε είχε οριστεί διοικητής αλλά εκτελούσε θητεία που έληγε 31/12/2023, επέλεξε να παραιτηθεί και να μεταβεί ο ίδιος στο Ρέθυμνο για την εκτέλεση της εφημερίας.

Σε επιστολή που έστειλε στον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο Χάρης Λυδάκης τόνισε:

«Αξιότιμε κε Υπουργέ και Διοικητά της 7ης ΥΠΕ,
Σήμερα έγινα αποδέκτης γραπτού αιτήματος για να υποδείξω όνομα ιατρού ειδικευμένου Παθολόγου για εφημεριακή κάλυψη της Παθολογικής κλινικής του ΓΝ Ρεθύμνου.
Έχοντας απόλυτη επίγνωση των θεσμικών μου υποχρεώσεων έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση της 7ης ΥΠΕ για να με μετακινήσει ως Παθολόγο στο ΓΝ Ρεθύμνου για να επιτελέσω την εν λόγω εφημερία.
Όπως είναι γνωστό, έχει εκφραστεί με προηγούμενο έγγραφο μου (Αρ. πρωτ. 29777/23-10-23) η υπηρεσιακή μου άποψη (απότοκος 25ετούς θητείας ως ειδικευμένου ιατρού στο ΕΣΥ) ότι οι συνεχιζόμενες μετακινήσεις ιατρών Παθολόγων από το Νοσοκομείο μας σε άλλα νοσοκομεία δημιουργούν επιπλέον αποσταθεροποιητικές εστίες στην ήδη επιβαρυμένη συγκυριακή κρισιμότητα που βρίσκεται το Νοσοκομείο μας.
Κατόπιν των ανωτέρω, σας καταθέτω την παραίτηση μου από την θέση του Διευθυντού Ιατρικής Υπηρεσίας και του εκτελούντος χρέη Διοικητή του Νοσοκομείου.
Με τιμή
Ο εκτελών χρέη Διοικητή
Δρ Χαράλαμπος Λυδάκης
Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας
Προϊστάμενος Διευθυντής της Β ́ Παθολογικής κλινικής»

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα