ΑΘΗΝΑ
18:56
|
28.04.2024
Αφορμή για την κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε η σημερινή παραίτηση του νέου διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Στέφανος Κασσελάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Tην έντονη αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσε σήμερα η παραίτηση του νέου διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης, Χάρη Λυδάκη, που αποχώρησε καταγγέλλοντας τη διάλυση που παρέλαβε, με αφορμή το σοβαρό θέμα μετακίνησης παθολόγων από το αποδεκατισμένο Βενιζέλειο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της υγείας και της ζωής των ασθενών.

Ο παραιτηθείς διευθυντής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, Χάρης Λυδάκης

«Σήμερα, λίγο μετά την… επανάσταση Μητσοτάκη στο ΕΣΥ, ο νέος διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Χάρης Λυδάκης, παραιτείται καταγγέλλοντας δημόσια τη διάλυση που παρέλαβε», σχολιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στο «Χ» (πρώην Twitter) με αφορμή τη συνάντηση που είχε με εργαζόμενους του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι συναντά τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ γιατί «προτεραιότητα δική μας είναι η ανθρώπινη ζωή. Είναι ο συγγενής μας». Όπως αναφέρει, «η ”κακιά στιγμή” δεν έχει όνομα, επίθετο και τραπεζικό λογαριασμό. Σε μία δύσκολη στιγμή ποιοι μπαίνουν μπροστά; Οι τραπεζίτες; Δεν είναι δυνατόν οι διασώστες του ΕΚΑΒ να σώζουν ζωές κάθε μέρα και να μην μπορούν οι ίδιοι να ζήσουν τη ζωή τους».

Και συμπλήρωσε ακόμα ότι «έχουμε ιερή ευθύνη ως Πολιτεία να τους δώσουμε αυτό το οποίο τους αναλογεί. Είναι οι άριστοι της κοινωνίας. Και έχουν ανάγκη τη στήριξή μας. Όχι μόνο μισθολογικά, όχι μόνο με θεσμική απόδοση των βαρέων και ανθυγιεινών, αλλά και με προσλήψεις σε μόνιμη βάση ώστε να μπορούν επιτέλους να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να φθείρονται ψυχολογικά και φυσικά».

«Είναι θέμα κοινής λογικής και, αν θέλετε να το δούμε και οικονομικά, είναι θέμα αναπτυξιακής πολιτικής. Διότι χάνουμε ανθρώπινο δυναμικό από τη χώρα μας. Δεν υπάρχει αξία στη ζωή. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε φαραωνικά έργα με απευθείας αναθέσεις και να μη δίνουμε τα αυτονόητα σε αυτούς που σώζουν τις ζωές των ανθρώπων με τους οποίους περνάμε την καθημερινότητά μας. Των φίλων μας, των συγγενών μας. Τις δικές μας. Η «κακιά στιγμή» δεν έχει ονοματεπώνυμο και τραπεζικό λογαριασμό. Η «κακιά στιγμή» είναι ίδια για όλους» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα