ΑΘΗΝΑ
01:03
|
09.05.2024
Οι ΗΠΑ πως θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τους ανταγωνιστές της «χρησιμοποιώντας το χάος» εκτίμησε ο Ρώσος Πρόεδρος.
Βλαντίμιρ Πούτιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε επισημάνσεις και παρατηρήσεις για τις πυκνές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή  προέβη απόψε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έπειτα από συνάντηση που είχε στο Νόβο-Ογκάρεβο με τους επικεφαλής των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, κατά την οποία συζήτησε τα προχτεσινά επεισόδια στο αεροδρόμιο του Νταγκεστάν, με αφορμή φήμη για προσγείωση αεροπλάνου από το Τελ Αβίβ, και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Επέρριψε ευθύνες  στις «ελίτ των ΗΠΑ και στους δορυφόρους τους» εκτιμώντας πως είναι οι κύριοι «ωφελούμενοι» της «παγκόσμιας αστάθειας».

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ του ρωσικού πρακτορείου Ria Novosti, ο Πρόεδρος Πούτιν παρατήρησε, σε ό,τι αφορά τη Μέση Ανατολή, πως αν και ο τελευταίος γύρος σύγκρουσης ξεκίνησε με «μια τρομοκρατική επίθεση εναντίον αμάχων του Ισραήλ και άλλων χωρών» , τώρα «αντί να τιμωρούν εγκληματίες και τρομοκράτες άρχισαν να εκδικούνται μέσω συλλογικής ευθύνης».

Εκτίμησε πως είναι σε εξέλιξη «προσπάθειες αξιοποίησης» της «δραματικής κατάστασης στη Μέση Ανατολή και άλλες περιφερειακές συγκρούσεις με στόχο τη Ρωσία, θεωρώντας πως κάποιοι επιχειρούν «να αποσταθεροποιήσουν και να διασπάσουν την πολυεθνική και πολυθρησκευτική κοινωνία μας».

Είπε πως οι ΗΠΑ πως θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τους ανταγωνιστές της «χρησιμοποιώντας το χάος». «Αυτό ισχύει και για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες δυσφημούν όσους είναι έτοιμοι να σταματήσουν την αιματοχυσία, «ακόμη και ο ΟΗΕ διώκεται» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο αμερικανικός κόσμος με έναν ηγεμόνα καταρρέει και σταδιακά γίνεται παρελθόν, αλλά τα κράτη δεν θέλουν να συμφωνήσουν σε αυτό», εξήγησε προσθέτοντας πως «ποτέ δεν υπήρξε προσωπικό συμφέρον» ή διπλά μέτρα και σταθμά σε ό,τι αφορά τη θέση της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή.

«Δηλώσαμε και δηλώνουμε ανοιχτά τη θέση μας και δεν αλλάζει χρόνο με τον χρόνο: το κλειδί για την επίλυση της σύγκρουσης είναι η δημιουργία ενός κυρίαρχου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, ενός πλήρους παλαιστινιακού κράτους», τόνισε ο αρχηγός του κράτους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα