ΑΘΗΝΑ
02:03
|
02.05.2024
Η προτεινόμενη από την Αμερική νέα πυρηνική βόμβα βαρύτητας, B61-13, θα απορρίπτεται από αεροσκάφη.
Έκρηξη πυρηνικής βόμβας το 1945 στη Χιροσίμα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχέδια κατασκευής μίας πανίσχυρης πυρηνικής βόμβας με 24πλάσια ισχύ από εκείνη που έριξαν οι ΗΠΑ στην Χιροσίμα της Ιαπωνίας το 1945 προκαλώντας όλεθρο σε χιλιάδες αμάχους αποκάλυψε απόψε το Πεντάγωνο, με πρόσχημα την επιλογή της Κίνας να διπλασιάσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο ως το 2030 ξεπερνώντας τις 1.000 πυρηνικές κεφαλές.

Η προτεινόμενη από την Αμερική νέα πυρηνική βόμβα βαρύτητας, B61-13, θα απορρίπτεται από αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το stealth βομβαρδιστικό B-21 Raider, αξίας 692 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Θα έχει μέγιστη ισχύ 360 κιλοτόνων.

Ο Τζον Πλαμπ, βοηθός υπουργός Άμυνας για τη διαστημική πολιτική απέφυγε να αναφερθεί ευθέως στην Κίνα ή τη Ρωσία, προσθέτοντας με νόημα: «Η σημερινή ανακοίνωση αντανακλά το μεταβαλλόμενο περιβάλλον ασφαλείας και τις αυξανόμενες απειλές από πιθανούς αντιπάλους».

Αξίζει να αναφερθεί πως οι βόμβες B61-13 δεν θα είναι οι πιο ισχυρές πυρηνικές βόμβες στο οπλοστάσιο των ΗΠΑ, επειδή έχουν λιγότερο από το ένα τρίτο της ισχύος του μεγαλύτερου πυρηνικού όπλου των ΗΠΑ, που είναι το B83, που έχει απόδοση 1,2 μεγατόνων, 80 φορές μεγαλύτερη από τη βόμβα της Χιροσίμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα