ΑΘΗΝΑ
05:42
|
21.06.2024
Μέσω της εφαρμογής, οι πολίτες θα μπορούν να ελέγχουν τη γνησιότητα των αποδείξεων που λαμβάνουν, αναλαμβάνοντας επί της ουσίας καθήκοντα εφοριακού ελεγκτή.
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οικονομικά «bonus» για τους πολίτες, οι οποίοι θα προχωρούν σε καταγγελίες φοροδιαφυγής μέσω της εφαρμογής Αppodixi, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την παρουσίαση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας καταγγελιών της ΑΑΔΕ, για θέματα φοροδιαφυγής αλλά και διαφθοράς υπαλλήλων και υπηρεσιών.

Μέσω της νέας εφαρμογής, οι πολίτες θα μπορούν να ελέγχουν τη γνησιότητα των αποδείξεων που λαμβάνουν, αναλαμβάνοντας επί της ουσίας καθήκοντα εφοριακού ελεγκτή.

Το ποσό του οικονομικού οφέλους για τον πολίτη, που θα αξιοποιήσει την δυνατότητα της εφαρμογής, αναμένετε να ανακοινωθεί.

Με αυτόν το τρόπο, ο Υπουργός προχώρησε σε προαναγγελία του νέου νομοθετήματος για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, το οποίο θα παρουσιαστεί αύριο στο υπουργικό συμβούλιο, όπου τα νέα μέτρα φαίνεται ότι θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τον διπλασιασμό του προστίμου χρήσης μετρητών άνω των 500 ευρώ και την πληρωμή του μεγαλύτερου μέρους των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων μέσω χρεωστικών καρτών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι πέντε προκλήσεις του νέου Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε

Μπαράζ επαφών Κύπρου-Λιβάνου μετά τις απειλές Νασράλα

Σταϊκούρας: Τον Νοέμβριο η παράδοση του μετρό Θεσσαλονίκης

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω ο υποψήφιος Ρόμπερτ Φ. Κένεντι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα