ΑΘΗΝΑ
16:51
|
07.05.2024
Η υπόθεση των υποκλοπών έχει ανατεθεί πλέον στον αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου.
Ανδρουλάκης για υποκλοπές
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστο Ράμμο, έχει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Ανδρουλάκης, που νωρίτερα κατάθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου υπόμνημα σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών, μετά την ανάθεση της έρευνας σε Αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ένα από τα θύματα των παρακολουθήσεων, ζητά με το υπόμνημα τη διασταύρωση της λίστας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την ΕΥΠ για να αποδειχθεί ποιοι από τους στόχους του Predator παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ, να εξακριβωθεί δηλαδή αν υπήρξε και λειτούργησε κοινό κέντρο παρακολουθήσεων. Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν, ότι η έρευνα για τη σχέση Predator και ΕΥΠ είχε ζητηθεί ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2022 στη συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά, που είχε κατατεθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Θυμίζουμε ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γ. Αδειλίνη, είχε προκαλέσει αντιδράσεις την περασμένη εβδομάδα, όταν ανακοίνωσε ότι αφαιρεί τη δικογραφία από τους εισαγγελείς Πρωτοδικών και να την αναθέσει στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχιλλέα Ζήση, την ώρα που οι πρωτοδίκες αναμενόταν να στείλουν στην ΑΔΑΕ τα τηλεφωνικά νούμερα των 88 στόχων του Predator, που είχε εντοπίσει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ώστε αυτά να διασταυρωθούν με τις λίστες για τις παρακολουθήσεις. 

Το μεσημέρι ο κ. Ανδρουλάκης θα συναντήσει συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών ενόψει και της κατάθεσης εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αιτήματος για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής με βάση τη δικογραφία του Ευρωπαίου Εισαγγελέα, που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Κασσελάκης: Το πιο αριστερό πράγμα είναι να βελτιώνεις τη ζωή των συνανθρώπων σου

Έκλεισε το πέρασμα στη Ράφα-Ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα