ΑΘΗΝΑ
04:31
|
03.05.2024
Ο Συντηρητικός Πολ Μπρίστοου αποπέμφθηκε από τη θέση του κοινοβουλευτικού γραμματέα μετά από έκκληση για «μόνιμη» διακοπή των συγκρούσεων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.
Ο κοινοβουλευτικός γραμματέας του τμήματος Τμήμα Επιστήμης, Καινοτομίας και Τεχνολογίας της κυβέρνησης Σούνακ, Πολ Μπρίστοου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας βουλευτής των Συντηρητικών του Ηνωμένου Βασιλείου αποπέμφθηκε από την κυβερνητική του θέση μετά από έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Ο Πολ Μπρίστοου κλήθηκε να εγκαταλείψει τη θέση του ως κοινοβουλευτικού ιδιωτικού γραμματέα (PPS) αφότου έγραψε επιστολή στον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ με την οποία ζητούσε μια «μόνιμη» διακοπή των συγκρούσεων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Σύμφωνα με πηγές, ο Πολ Μπρίστοου, ο οποίος εκλέγεται στο Πίτερσμπρο, αποπέμφθηκε για σχόλια που «δεν συνάδουν με τις αρχές της συλλογικής ευθύνης», δήλωσε εκπρόσωπος της του γραφείου του πρωθυπουργού στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Μιλώντας αργότερα στο Sky News, ο βουλευτής του Πίτερμπορο είπε: Κατανοώ απόλυτα την απόφαση του πρωθυπουργού. Και με λύπη άφησα μια δουλειά που μου άρεσε. Αλλά μπορώ τώρα να μιλήσω ανοιχτά για ένα θέμα για το οποίο ενδιαφέρονται πολλοί από τους ψηφοφόρους μου. Πιστεύω ότι μπορώ να το κάνω αυτό καλύτερα από τα μετόπισθεν και όχι ως μέρος της μισθοδοσίας της κυβέρνησης.

Η επιστολή του Πολ Μπρίστοου ανέφερε: «Χιλιάδες έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο έχουν εκτοπιστεί. Είναι δύσκολο να καταλάβουμε πώς αυτό κάνει το Ισραήλ πιο ασφαλές ή κάνει κάτι καλύτερο».

Χαιρέτισε τις εκκλήσεις του κ. Σουνάκ την περασμένη εβδομάδα για «συγκεκριμένες παύσεις» στις μάχες, αλλά πρόσθεσε: «Μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός θα έσωζε ζωές και θα επέτρεπε μια συνεχή γραμμή ανθρωπιστικής βοήθειας [για να] φτάσει στους ανθρώπους που τη χρειάζονται περισσότερο».

«Η πρόσβαση σε νερό, ηλεκτρισμό και καύσιμα είναι ζωτικής σημασίας για τον παλαιστινιακό λαό. Οι ψηφοφόροι μου και εγώ θα ήμασταν ευγνώμονες για τα σχόλιά σας σχετικά με τις ενέργειες που κάνει η κυβέρνησή μας για να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι στη Γάζα δεν αντιμετωπίζουν συλλογική τιμωρία για τα εγκλήματα της Χαμάς».

Ο Πολ Μπρίστοου έγραψε ότι «ορισμένοι από τους ψηφοφόρους μου έχουν επηρεαστεί άμεσα» από την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να ακούσετε αυτό το μήνυμα. Αυτή είναι η δουλειά μου ως τοπικός βουλευτής» .

Η δράση που έλαβε η κυβέρνηση έρχεται σε αντίθεση με τη στάση των Εργατικών, όπου ο ηγέτης Σερ Κιρ Στάρμερ καλεί για «ανθρωπιστικές παύσεις» – ενώ άλλοι βουλευτές, συμπεριλαμβανομένων των σκιωδών υπουργών, απαιτούν κατάπαυση του πυρός.

Αυτή η έλλειψη μια συλλογικής πολιτικής δεν έχει οδηγήσει, μέχρι στιγμής, σε παραιτήσεις ή απολύσεις από το μέτωπο της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα