ΑΘΗΝΑ
08:27
|
17.05.2024
Ο Αμπού Ομπέιντα κάλεσε όσους Παλαιστίνιους μπορούν να πάρουν τα όπλα ανακοινώνοντας πως τις επόμενες μέρες θα απελευθερωθούν μη Ισραηλινοί όμηροι.
Μαχητές της Χαμάς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Λωρίδα της Γάζας θα γίνει «νεκροταφείο» για τους Ισραηλινούς στρατιώτες, δήλωσε απόψε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του  εκπρόσωπος Τύπου του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, Αμπού Ομπέιντα, διαμηνύοντας στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου ότι θα υποστεί «συντριπτική ήττα» που θα σημάνει το τέλος της πολιτικής καριέρας.

Κάλεσε «κάθε έντιμο στρατιώτη και μαχητή αυτού του έθνους να αδράξει την ευκαιρία και  να πολεμήσει».

Ανακοίνωσε πως σε συγκρούσεις καταστράφηκαν τουλάχιστον 22 ισραηλινά άρματα μάχης από πυρά της Χαμάς, τονίζοντας πως μαχητές της οργάνωσης συμμετείχαν σε «σφοδρές συγκρούσεις» και πως παρά την προέλαση του εχθρού σε κατεστραμμένες περιοχές» κατάφεραν να ξαναπάρουν τις θέσεις τους.

Πρόσθεσε πως οι ισραηλινές δυνάμεις άρχισαν τις χερσαίες επιχειρήσεις και τους ελιγμούς σε αρκετά σημεία βορειοδυτικά της Μπέιτ Λαχίγια (βορειοδυτικά της Πόλης της Γάζας) κοντά στο μεθοριακό πέρασμα Μπέιτ Χανούν.

Ανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς την απελευθέρωση ξένων (όχι Ισραηλινών) ομήρων τις επόμενες μέρες και αμφισβήτησε τη χθεσινή ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) περί απελευθέρωσης της Όρι Μεγκιντίς, γυναίκας, δεκανέα του στρατού. Είπε πως αυτή δεν ήταν μεταξύ των αιχμαλώτων.

Το μήνυμά του παρακολούθησαν μεταξύ άλλων σε πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους εκατοντάδες Παλαιστίνιοι στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Λίγη ώρα αργότερα, η Χαμάς δημοσιοποίησε βίντεο με μία νέα τορπίλη ακριβείας με την ονομασία Al Asef.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

11χρονα γενέθλια της ΒΙΟΜΕ στις 17 και 18 Μαΐου

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Βόρειας Κορέας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα