ΑΘΗΝΑ
08:21
|
07.10.2024
Ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού υποσχέθηκε νέα εφαρμογή διαχείρισης επισκεπτών προς όφελος ποιότητας και ασφάλειας.
Το εσωτερικό του ναού της Αγιάς Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νούρι Ερσόι, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ, ανακοίνωσε πως ξεκινούν αλλαγές στο σύστημα «διαχείρισης» επισκεπτών στον ναό της Αγιάς Σοφιάς στο πλαίσιο ευρύτερων «διαδικασιών αποκατάστασης» του «τεμένους» του κτιρίου, δείχνοντας πως η ελεύθερη είσοδος (δίχως εισιτήριο) θα αποτελεί σύντομα παρελθόν.

«Περνούμε στην εφαρμογή διαχείρισης επισκεπτών. Η ποιότητα και η ασφάλεια των επισκέψεων θα αυξηθούν. Η Αγία Σοφία, το τέμενος μας, η κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας και το κέντρο έλξης για όλους μας, θα συμπεριληφθεί σε ένα πολύ καλό οικοσύστημα προσανατολισμένο στη συντήρηση του μνημείου» ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Ένας από τους ισχυρούς λόγους που είχε επικαλεστεί ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Ιούλιο του 2021 για να μετατραπεί το Μουσείο της Αγίας Σοφίας και πάλι σε τέμενος και να ανοίξει τις θύρες του σε όλον τον κόσμο, ήταν ότι θα καταργούνταν το εισιτήριο εισόδου που ήταν το ακριβότερο από όλα τα αξιοθέατα της Πόλης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2025

Ανδρουλάκης και Δούκας στον 2ο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ

Δημήτρης Μάντζος για Μέση Ανατολή: Όταν ντρέπεται και η ντροπή

Πόσο κοντά ή μακριά νιώθουμε έναν πόλεμο;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα