ΑΘΗΝΑ
05:05
|
09.05.2024
Ο Πιστόριους ζήτησε επιτάχυνση του εκσυγχρονισμού του στρατού λέγοντας πως σε 2, ή 5 χρόνια θα πρέπει να γίνει ό,τι δεν έγινε σε 30.
Γερμανοί στρατιώτες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Πρέπει να είμαστε σε θέση να διεξάγουμε αμυντικό πόλεμο» και «είναι σημαντικό οι πολίτες να έχουν επίγνωση του κινδύνου για πόλεμο» δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους μιλώντας στο γερμανικό ραδιοσταθμό DLF.

Ανέφερε ότι ήδη από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία (και) η Γερμανία βιώνει μια νέα πραγματικότητα και ότι πλέον υπάρχει εκ νέου «απειλή πολέμου στην Ευρώπη», τονίζοντας πως η Γερμανία εκ των πραγμάτων «θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη να αμυνθεί».

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας τάχθηκε υπέρ της επιτάχυνσης του εκσυγχρονισμού του γερμανικού στρατού λέγοντας πως ό,τι δεν έγινε σε 30 χρόνια «αποτυχιών» πρέπει να γίνει… στην «επόμενη διετία, πενταετία».

Εξήγησε πως ήδη έχουν εκταμιευτεί τα 2/3 από το Ειδικό Ταμείο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την Ενίσχυση του Γερμανικού Στρατού (ύψους 100 δις. ευρώ), αν και διαπίστωσε «ορισμένες καθυστερήσεις» σε θέματα αναδιάρθρωσης και ρυθμών παραγωγής της εξοπλιστικής βιομηχανίας.

Η νέα «προειδοποίηση» του Μπόρις Πιστόριους γίνεται  δύο μέρες αφότου την Κυριακή δήλωσε στο δημόσιο δίκτυο ZDF και την εκπομπή «Berlin Direkt» :«Θα πρέπει να συνηθίσουμε ξανά στην ιδέα ότι μπορεί να υπάρξει απειλή πολέμου στην Ευρώπη. Κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο. Να είμαστε σε θέση να αμυνθούμε και γι αυτό να προετοιμάσουμε τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις και την κοινωνία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα