ΑΘΗΝΑ
18:24
|
02.05.2024
Μετά τη διαγραφή του γιου της κ. Χουρδάκη από το κόμμα, η ίδια δηλώνει ότι στοχοποιήθηκε από μέλη του κόμματος λόγω της συγγενικής τους σχέσης.
Αρετή Παπαϊωάννου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, η βουλευτής Αρετή Παπαϊωάννου Β’ Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας.

Σημειώνεται, πως η Αρετή Παπαϊωάννου, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης είναι μητέρα του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Μιχάλη Χουρδάκη, ο οποίος πριν από περίπου τρεις εβδομάδες διεγράφη από το κόμμα χωρίς αναλυτική αιτιολόγηση και δεν παρέδωσε την έδρα του. Η ίδια γνωστοποιεί στον πρόεδρο της Βουλής με την επιστολή της ότι στοχοποιήθηκε και παραμερίστηκε από την ηγετική ομάδα του κόμματος ακριβώς εξαιτίας αυτής της σχέσης.

Στην επιστολή της, η κα. Παπαϊωάννου εξηγεί ότι η αποχώρησή της έρχεται «ως αυτόθροη συνέπεια της απαξιωτικής συμπεριφοράς, κατά τις τελευταίες εβδομάδες, της επικεφαλής της Κ.Ο. -και ορισμένων μελών αυτής- προς το πρόσωπό μου, έπειτα -κυρίως- από την αποπομπή του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Δρ. Μιχαήλ Χουρδάκη, με μοναδική αιτία τη συγγενική σχέση Ειδικότερα, μετά την άρνησή μου να υπογράψω την ανακοίνωση της 18ης Οκτωβρίου 2023, με το περιεχόμενο της οποίας εξαρχής διαφωνούσα, ουσιαστικά και πολιτικά, και παρ’ όλες τις επίμονες προσπάθειες μου προς τις δύο πλευρές για νηφαλιότητα και σύγκλιση, έκτοτε στοχοποιήθηκα και ετέθην σε “αναστολή” με την επαναλαμβανόμενη αντικατάστασή μου από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές και την απομόνωσή μου – προσωπική και πολιτική – από τις κομματικές εργασίες».

«Η απαίτηση της αρχηγού της Πλεύσης Ελευθερίας να της προ-απευθύνω “δήλωση” ότι «θα παραδώσω την έδρα όποτε μου ζητηθεί» είναι σαφές ότι τελούσε υπό την αυτονόητη αντίστοιχη ηθική δέσμευσή της ότι θα σέβεται την προσωπικότητά μου. Δέσμευση η οποία αυτοανακλήθηκε με τη συμπεριφορά που επέδειξε στο πρόσωπό μου η κυρία Κωνσταντοπούλου. Συνεπώς η ανεξαρτητοποίησή μου είναι μονόδρομος» σημειώνει στην επιστολή της η Αρετή Παπαϊωάννου, αφήνοντας αιχμές για την πρόεδρο του κόμματος. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Μαινόμενος Ερντογάν για την δυτική υποκρισία στο θέμα της Παλαιστίνης

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα