ΑΘΗΝΑ
07:45
|
28.04.2024
Η Νορβηγία, από τις αρχές Αυγούστου, «κόβει» πρόστιμα στην εταιρία σε καθημερινή βάση, λόγω της παραβίασης του απορρήτου των χρηστών.
Meta Platforms
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Προστασίας Δεδομένων (ΕΣΠΔ) συμφώνησε να επεκτείνει την απαγόρευση που επιβλήθηκε από τη Νορβηγία, για τη «συμπεριφορική διαφήμιση» στο Facebook και το Instagram έτσι ώστε να «καλύπτει» και τις 30 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Η απαγόρευση αυτού του τύπου διαφήμισης, η οποία «στοχεύει» τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συλλέγοντας τα δεδομένα τους, αποτελεί εμπόδιο για την Meta Platforms, ιδιοκτήτη των δύο μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η οποία έχει αντιταχθεί στις προσπάθειες περιορισμού της πρακτικής της.

Η Νορβηγία, από τις αρχές Αυγούστου, «κόβει» πρόστιμα στην εταιρία σε καθημερινή βάση, λόγω της παραβίασης του απορρήτου των χρηστών, όπου οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούν τα δεδομένα των πολιτών, όπως τις τοποθεσίες ή τη συμπεριφορά περιήγησης, για διαφημιστικούς σκοπούς.

«Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Προστασίας Δεδομένων αποτελεί οδηγία προς τη ρυθμιστική αρχή δεδομένων της Ιρλανδίας, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Meta στην Ευρώπη, να επιβάλει μόνιμη απαγόρευση στη χρήση της “συμπεριφορικής διαφήμισης” από την εταιρεία εντός δύο εβδομάδων», ανέφερε το ΕΣΠΔ.

Εκπρόσωπος της Meta δήλωσε την Τετάρτη πως η εταιρία έχει ήδη υποσχεθεί ότι θα «δώσει στους χρήστες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου την ευκαιρία να συναινέσουν», τονίζοντας πως έχουν «δεσμευτεί πλήρως» για να καταλήξουν «σε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα για όλα τα μέρη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα