ΑΘΗΝΑ
03:56
|
29.06.2024
Η γενική απεργία έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μπαράζ μακελειών στη Γάζα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γενική απεργία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και την υπόλοιπη Δυτική Όχθη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σφαγές εκατοντάδων κατά τον διπλό βομβαρδισμό στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια της βόρειας Λωρίδας της Γάζας πραγματοποίησαν σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Κεντρική περιοχή της Τζενίν

Τα εργοτάξια, τα καταστήματα και οι δημόσιες υπηρεσίες σε όλες τις μεγάλες πόλεις όπως η Ναμπλούς, η Τζενίν, η Τουλκαρέμ και η Ραμάλα ερήμωσαν.

Χεβρώνα

Παρόμοιες κινητοποιήσεις έγιναν και στις 28 Οκτωβρίου, από αγανακτισμένους νεαρούς Παλαιστίνιους για τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα.

Το μόνο που δεν σταμάτησε είναι η ωμή βία των ισραηλινών κατοχικών αρχών και των Εβραίων εποίκων.

Από το πρωί σήμερα ως το απόγευμα, σκοτώθηκαν άλλοι τέσσερις Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων και ένας άνδρας 65 ετών στην πόλη Τουλκαρέμ και ένας νεαρός άοπλος Παλαιστίνιος με ειδικές ανάγκες, ο Φουάντ Αμπού Σάμπχα, στην πόλη Γιάττα. Τον άτυχο νεαρό, γάζωσαν τα ισραηλινά πυρά εν ψυχρώ. Η εκτέλεσή του καταγράφηκε από κάμερα και έκανε το γύρο Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης σαν ένα από τα αμέτρητα εγκλήματα κατοχής και πολέμου του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη.

Ο τελευταίος απολογισμός των παλαιστινιακών αρχών στην Δυτική ΄Οχθη για τα θύματα του ισραηλινού στρατού από τις 7 Οκτωβρίου αναφέρει τουλάχιστον 128 νεκρούς (τα 35 παιδιά) και περίπου 2.000 τραυματίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας: Σεβόμαστε πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Ένας κανονισμός πρασίνου που ψηφίστηκε αφού έγινε η ζημιά

Disiecta Membra #19: Το δικαίωμα στην ομορφιά

Ράφα: Συνεχίζεται η εισβολή του ισραηλινού στρατού – «Οικογένειες βρίσκονται υπό πολιορκία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα