ΑΘΗΝΑ
21:19
|
04.07.2024
Αποδοκιμάζει και τη μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τονίζοντας πως δρα σε βάρος των συμφερόντων και των αρχών της χώρας μας.
ΣΥΡΙΖΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Απαράδεκτη» και «καταδικαστέα» χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωσή του την επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, τονίζοντας πως επιφέρει «ραγδαία επιδείνωση» της ανθρωπιστικής κρίσης.

Επισημαίνει πως το Ισραήλ «αγνοεί» τις εκκλήσεις του ΟΗΕ για ανθρωπιστική εκεχειρία υπερβαίνοντας το δικαίωμα αυτοάμυνας απέναντι στη Χαμάς.

«Οι ισραηλινές επιχειρήσεις που παραβιάζουν το ανθρωπιστικό δίκαιο βυθίζουν κι άλλο, Παλαιστινίους και Ισραηλινούς στον φαύλο κύκλο της βίας, απομακρύνοντας ακόμα περισσότερο τη λύση δύο κρατών και αυξάνοντας τον κίνδυνο επέκτασης της σύρραξης στην ευρύτερη περιοχή με την εμπλοκή και άλλων χωρών» αναφέρει χαρακτηριστικά, καλώντας την Ε.Ε. να τερματίσει την «άβουλη στάση του παρατηρητή και να προωθήσει μία κοινή θέση υπέρ των πρωτοβουλιών του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ».

Στην ίδια ανακοίνωση ασκεί κριτική και στη στάση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας πως «αντί να ακολουθεί την ισορροπημένη στάση άλλων χωρών της Ε.Ε. όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία», προωθεί «μια στρατηγικά λανθασμένη πολιτική με επικίνδυνες προεκτάσεις για τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός:

  • -συναντά μόνο τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ και όχι τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης
  • – δηλώνει πως «ο, τι και αν συμβεί, πρέπει να συμβεί χωρίς μεγάλο ανθρώπινο κόστος” και ότι “η ανθρωπιστική εκεχειρία πρέπει να επιβληθεί όταν είναι απαραίτητη»,
  • – δεν καταδικάζει τον θάνατο αμάχων στα κτίρια της Μονής Αγίου Πορφυρίου,
  • – και, κυρίως, απέχει από ψήφισμα του ΟΗΕ για κατάπαυση πυρός».

«Το συμφέρον της Ελλάδας επιβάλλει να προωθεί την ειρήνη, την σταθερότητα και το διεθνές δίκαιο στην περιοχή της. Όχι μια μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική του δεδομένου συμμάχου, που δρα εις βάρος των συμφερόντων και των αρχών της χώρας μας. Μια πολιτική που συχνά φέρνει ντροπή στον ελληνικό λαό» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πτώση της ΝΔ, μάχη για την τέταρτη θέση

Μπάιντεν-Νετανιάχου: Τηλεφωνική επικοινωνία για εκεχειρία και ομήρους στη Γάζα

Πόλεμος με Χεζμπολάχ σημαίνει καταστροφή του Ισραήλ του Νετανιάχου

Πολωνία: Ζητά Έλληνες συνοριαφύλακες να φυλάνε τα σύνορα με την Λευκορωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα