ΑΘΗΝΑ
03:02
|
27.06.2026
Σύμφωνα με τον ίδιο «η ευρωπαϊκή αμυντική "αρχιτεκτονική" δεν μπορεί να οικοδομηθεί πάνω σε κλιμακώσεις και συγκρούσεις».
Πρόεδρος της Γαλλιας-Εμανουέλ Μακρόν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατά την επίσημη επίσκεψη του στο Καζακστάν, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, μίλησε εχθές σε φοιτητές του Πανεπιστήμιου Ανθρωπιστικού Δικαίου του Καζακστάν στην Αστάνα, όπου αναφέρθηκε στις σχέσεις Ευρώπης-Ρωσίας.

Συγκεκριμένα ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε την ανάγκη για «σταθερότητα» των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ρωσία.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η ευρωπαϊκή αμυντική “αρχιτεκτονική” δεν μπορεί να οικοδομηθεί πάνω σε κλιμακώσεις και συγκρούσεις».

«Η Ρωσία είναι γεωγραφικά μέρος της Ευρώπης, επομένως πρέπει να οικοδομήσουμε ένα σταθερό «μοτίβο» σχέσεων μεταξύ μελών και μη μελών της ΕΕ, και αυτό περιλαμβάνει τη Ρωσία», τόνισε ο Μακρόν.

Τέλος, τόνισε πως «η Ευρώπη πρέπει να συμμετέχει όταν η Ρωσία ή οι ΗΠΑ συζητούν για οπλισμούς.»

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα συνεχίσει την περιοδεία του με επίσκεψη στο Ουζμπεκιστάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ορατός ο κίνδυνος επαναφοράς του εμφυλίου στον Λίβανο λέει βουλευτής της Χεζμπολάχ

Είμαι ένοχος, είπε ο Τζον Μπόλτον στους δικαστές

Αναφορές για διαδηλώσεις κατά της Χαμάς στη Γάζα

Συμφωνία πλαίσιο Ισραήλ-Λιβάνου για… μικρή αποχώρηση Ισραηλινών στρατιωτών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα