ΑΘΗΝΑ
06:20
|
28.04.2024
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας ALCO για λογαριασμό της ΓΣΕΕ.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η λύση των  επιδομάτων συγκέντρωσε το  0% των προτιμήσεων!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πλάτη στην κυβερνητική πολιτική της ανεξέλεγκτης αγοράς, της εισοδηματικής ασφυξίας και των έκτακτων επιδομάτων, γυρίζουν οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας ALCO για λογαριασμό της ΓΣΕΕ, εννέα στους δέκα εργαζόμενους δηλώνουν ότι έχουν μειώσει την κατανάλωση βασικών αγαθών διατροφής!

Το 30% δηλώνει ότι δεν διαθέτει αποταμιεύσεις και παράλληλα σχεδόν τέσσερις στους δέκα αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν τις αποταμιεύσεις τους για να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες αγοράς βασικών αγαθών.

Σχετικά με την προστασία του βιοτικού  επιπέδου, το 43% θεωρεί ως την πλέον ενδεδειγμένη λύση την αύξηση των μισθών, το 33% την  μείωση του ΦΠΑ και των φόρων κατανάλωσης, ενώ το 24% τον έλεγχο τιμών. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η λύση των  επιδομάτων συγκέντρωσε το  0% των προτιμήσεων!

Οι αυξήσεις που δεν ήρθαν…

Το 65% δεν έχει λάβει κάποια αύξηση στο μισθό του ενώ το 52% θεωρεί ότι δεν θα λάβει κάποια αύξηση  μετά την απόφαση για το «ξεπάγωμα» των μισθολογικών τριετιών. 

Το 25% εργάζεται παραπάνω από το κανονικό ωράριό του και εξ αυτών σχεδόν ένας στους δύο δεν αμείβεται για την παροχή επιπλέον εργασίας.

Η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων, σε ποσοστό 81%, θεωρεί ότι τα εργασιακά δικαιώματά  προστατεύονται καλύτερα με τη σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας έναντι του 9% που επιλέγει την ατομική διαπραγμάτευση.   

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα