ΑΘΗΝΑ
20:29
|
04.07.2024
Στέλνεται στο πλαίσιο συνεννόησης με Ισραήλ και Αίγυπτο για τη μελλοντική παροχή περίθαλψης στους δεκάδες χιλιάδες τραυματίες της Γάζας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα δεύτερο ελικοπτεροφόρο πλοίο στα ανοιχτά των ακτών της Γάζας, ετοιμάζεται να στείλει η Γαλλία σε πλήρη συνεννόηση με το Ισραήλ, στο πλαίσιο προσπάθειας παροχής ιατρικής βοήθειας στους δεκάδες χιλιάδες πληγωμένους Παλαιστίνιους αμάχους, εάν και όταν, το Ισραήλ δεήσει να το επιτρέψει.

Ο Γάλλος υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιάν Λεκορνού, από τη Βηρυτό όπου βρέθηκε χτες, εξήγησε πως η απόφαση ελήφθη σε συνεργασία με τις αρχές του Ισραήλ και της Αιγύπτου ώστε να βρεθεί ένας τρόπος για να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια στους ανθρώπους που πλήττονται από τους βομβαρδισμούς.

 Ο Λεκορνού μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info από τον Λίβανο, όπου επισκέφθηκε τους Γάλλους κυανόκρανους της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών (UNIFIL), είπε ότι θα αναπτυχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο το ελικοπτεροφόρο Dixmude, ενώ έχει ήδη στείλει στην περιοχή το ελικοπτεροφόρο Tonnerre, με αποστολή να στηρίξει τα νοσοκομεία της Γάζας.

Τόνισε επίσης πως έστειλε «μηνύματα» τόσο προς τη Χεζμπολάχ όσο και προς το Ισραήλ, με τα οποία προτρέπει και τις δύο πλευρές να μην κάνουν κάποια ενέργεια που θα καθιστούσε αδύνατον για την UNIFIL να επιτελέσει το έργο της.

Προηγήθηκε η απόφαση του Τούρκου υπουργού Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, που μετά την αναστολή λειτουργίας του τουρκικού ογκολογικού νοσοκομείου στη Γάζα, την 1η Νοέμβρη λόγω έλλειψης καυσίμων, δήλωσε πως η Άγκυρα είναι «έτοιμη» να παραλάβει καρκινοπαθείς από τη Λωρίδα της Γάζας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπάιντεν-Νετανιάχου: Τηλεφωνική επικοινωνία για εκεχειρία και ομήρους στη Γάζα

Πόλεμος με Χεζμπολάχ σημαίνει καταστροφή του Ισραήλ του Νετανιάχου

Πολωνία: Ζητά Έλληνες συνοριαφύλακες να φυλάνε τα σύνορα με την Λευκορωσία

Εκλογές στη Βρετανία: Μεγάλη η προσέλευση στις κάλπες- Τα ξημερώματα το πρώτο exit poll

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα